woensdag 20 april: districtbezoek district Utrecht & Groot-Haarlem

19-04-2016


Op woensdag 20 april is het allereerste districtsbezoek van de districtentoer. Alle leiding en bestuursleden zijn van harte welkom in de blokhut van Harmelen (Uithof 3). Het thema van de avond is PR, zijn jullie er ook bij? 

District Utrecht: Jong Nederland Buren, Jong Nederland Harmelen, Jong Nederland Hilversum, Jong Nederland Cabauw, Jong Nederland Werkhoven

District Groot-Haarlem: Jong Nederland Bennebroek, Jong Nederland Halfweg-Zwanenburg, Jong Nederland Spaarndam
Jong Nederland Avenhorn

Zie hier op welke datum het bestuur in jouw district komt.

Week van de teek

11-04-2016


Met de Week van de Teek willen een groot aantal samenwerkende organisaties iedereen bewust maken van de gevaren van een tekenbeet. Tijdens de week wordt via een speciale website weekvandeteek.nl en de landelijke media aandacht besteed aan de gevolgen van een tekenbeet. Wat kun je doen om een tekenbeet te voorkomen? Hoe kun je je het beste beschermen? En hoe controleer je jezelf op een tekenbeet?

Hier vind je het tekenregistratieformulier

Call for candidates for the position of Fimcap President

07-04-2016


The responsibilities of the presidium:
- To strategically plan the way forward for FIMCAP, based on the decisions of the General Assembly and the Intercontinental Bureau.
- To participate in regular presidium meetings, online and in real life.
- To have time for presidium work and tasks in between meetings.
- To establish and maintain contacts with the continental representatives, the current member organisations and possible new member organisations.
- To chair the meetings of the Intercontinental Bureau
- To take an active role in the organization and preparation of FIMCAP conferences and activities, like the World Camp.
- To represent FIMCAP both externally as internally.
- To follow up the finances and subvention files and staying informed on the newest developments concerning subventions.
- To chair and prepare the next General Assembly.

27-29 Mei landelijk seniorenternooi in Vorstenbosch

05-04-2016


Wie, wat, waar, wanneer?
Het seniorentoernooi vindt plaats in Vorstenbosch op 27, 28 en 29 mei 2016. Jullie worden op vrijdag 27 mei rond 19.00 uur verwacht op het terrein en zondag 29 mei rond 12.00 uur is het weer afgelopen. Het is de bedoeling dat elke afdeling zelf tenten meeneemt, waar de senioren en leiding dat weekend in slaapt. Overdag wordt er gestreden voor de hoofdprijs, deze wordt zondagochtend uitgereikt aan het beste en meest fanatieke senioren-team van Nederland.

Groepen
Je strijdt met je eigen afdeling. De groepen mogen bestaan uit 6-10 senioren. Kun je met je eigen afdeling geen complete groep maken, maar wil je toch meedoen? Meld je dan toch aan, dan proberen we je met een andere afdeling samen te voegen.

Meer informatie lees je hier

Idee 1 2016

30-03-2016


Op 1 april (geen grapje!) wordt Idee 1 van 2016 bezorgd! Nieuw dit jaar is dat Idee als proef volledig fullcolour uitgebracht wordt. Om de brochure Protocol Preventie Ongewenste Intimiteiten te bekostigen, is besloten om in 2016 Idee maar 3 keer uit te brengen. Ben jij ingeschreven als leiding, maar ontvang je Idee niet, laat ons dit dan weten via idee@jongnederland.nl. Mail ons ook als Idee op het verkeerde adres bezorgd wordt of als jullie 2 exemplaren op 1 adres ontvangen en 1 exemplaar voldoende vinden.

Heb je de laatste nieuwsbrief van Fimcap al gelezen?

29-03-2016


Jong Nederland is aangesloten bij de Fimcap. Dit is een internationale overkoepelende organisatie voor jeugdverenigingen niet alleen vanuit Europa maar wereldwijd.
Hier kun je de laatste nieuwsbrief lezen.

KidsParty aanmelden tot 28 maart

21-03-2016


Wie krijgt de hand van Jonkvrouw Mirabelle van Kasteel Arcen? Natuurlijk de dapperste Ridder van het land en vooral eentje die niet bang is in het donker!!
5 Tot 12 jaar jarigen helpen op 9 of 10 april mee de dapperste en liefste Ridder te kiezen die er is. Doe mee aan stoere Ridderspelen, Wedstrijden, Demonstraties, Natuur-Doe-Dingen, Spannende Speurtochten.
Aanmelden kan tot maandag 28 maart 2016. De entree kost € 4,95 p.p.

Oproep aan de kaderleden van Jong Nederland

15-03-2016


Tijdens de districtentoer gaan we het o.a. over PR van de afdelingen hebben. We zijn benieuwd naar wat jullie daarin doen en kunnen delen met de andere afdelingen.
De koepelorganisatie Jong Nederland promoot het hele jaar door (de activiteiten). Wij doen dit middels onze website, berichten op social media en de digitale nieuwsbrief.
We zien dat nog niet alle leiding en bestuursleden bij jullie Jong Nederland-afdeling de nieuwsbrief ontvangt. De rest wel, dat is natuurlijk super! Het liefst willen we dat alle Jong Nederlanders abonnee op de nieuwsbrief zijn om zo ook op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, aanbiedingen en ontwikkelingen.
Dus meld je nu aan via: www.jongnederland.nl/nieuwsbrief.

Uitnodiging districtentoer

18-02-2016


Het is weer zover: de Jong Nederland districtentoer! De districtentoer is voor alle afdelingen en het Landelijk Bestuur hèt moment om elkaar (weer eens) te spreken. Tijdens de bijeenkomst wil het Landelijk Bestuur in gesprek over belangrijke en/of interessante ontwikkelingen bij jullie op de afdeling. Want hoe gaat het met de afdeling? Deze keer willen we het ook graag met jullie over PR hebben. Iedere afdeling promoot op haar eigen manier en om eigen redenen. Soms puur ter informatie, om men ‘warm’ te houden, soms om meer leden en/of leiding te werven of bijvoorbeeld om meer naamsbekendheid te verwerven. Wat doen jullie? Wat kunnen jullie (nog meer) doen om jullie afdeling te promoten. Naast dat jullie expertise hierin belangrijk is, neemt het Landelijk Bestuur nog een verrassing mee.

Graag plannen we samen met de afdelingen uit het district een datum in maart, april of mei en een locatie om samen rond de tafel te gaan zitten met alle afdelingen.

De ervaring leert dat het bezoek doorgaans 1 uur in beslag neemt. Het is niet handig om het bezoek een agendapunt te laten zijn op een ‘reguliere districtsvergadering’. Willen jullie ons vóór 7 maart 2016 namens jullie district een aantal voorsteldata (minimaal 2) doorgeven?

Als je nog vragen hebt of je wilt een datum doorgeven voor het bezoek, neem dan contact op via info@jongnederland.nl of 013 580 00 85.

Kijk hier of er voor jouw district al een datum gepland staat.

Oproep vanuit Jong Nederland Loven-Besterd

28-01-2016


Is er interesse om gezamenlijk plastic polsbandjes te bestellen die de leden om kunnen doen tijdens het zwemmen of bij een ander gezamenlijk uitstapje? Er komen dan Jong Nederland en het logo op te staan. Zo zijn ze makkelijk te herkennen. Bij voldoende belangstelling kan het via het Landelijk Bureau besteld worden en zijn de kosten aanzienlijk lager dan dat iedere afdeling voor zich bestelt.
Te bestellen in 3 maten:
Voor kinderen 4-8 jaar: 160x12x2 mm
Voor kinderen 8-12 jaar: 180x12x2 mm
Voor volwassenen: 202x12x2 mm
Laat ons voor eind februari, via info@jongnederland.nl, weten of jullie interesse hebben of meer willen weten.

Pagina: 1 .... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 .... 31