JongNL FilmFestival 27 september

03-07-2015


Iedereen die in het eerste of tweede jaar van het V.O. zit en aangesloten is bij JongNL Limburg of Jong Nederland kan meedoen aan dit te gekke FilmFestival. Gaat er een acteur in jou schuil, of wil je gewoon alles weten over het monteren van een film? Geef je dan nu op voor het FilmFestival! Elke deelnemer (leden en leiding) betaalt 14,95 euro. Opgeven via jongnl.nl tot uiterlijk 13 september. Voor elke 8 deelnemers vragen we tenminste 1 begeleider mee te komen. Hier lees je meer

Oproep Werkgroep Cursusaanbod

23-06-2015


We willen een werkgroep formeren die in 3 à 4 bijeenkomsten een advies formuleert aan het Landelijk Bestuur voor de verbetering van de bestaande cursussen. Dit wordt 7 november tijdens de Afdelingsraad aan de afdelingen gepresenteerd. Wil je graag meedenken over inhoud, praktische zaken of heb je goede ideeën, stuur dan voor 1 juli een mailtje om je aan te melden naar info@jongnederland.nl.

Oproep Actueel Alcoholbeleid

23-06-2015


De persoon die geboren is in het jaar dat de notitie Alcoholbeleid is geschreven, mag (bijna) officieel een biertje drinken. Deze zijn namelijk beiden 18 jaar oud. De hoogste tijd om het beleid te herschrijven. We zoeken mensen die in hoogstens 1 à 2 keer bijeenkomsten willen nadenken hoe het landelijk beleid van Jong Nederland m.b.t. alcoholgebruik tijdens en na leden- en kaderactiviteiten, bijvoorbeeld Kaderschouw en cursussen, eruit moet zien. We willen dit presenteren tijdens de Afdelingsraad op 7 november. Het huidige beleid is te vinden op het ledengedeelte van de site: www.jongnederland.nl/formulieren. Heb je nog vragen of wil je je aanmelden voor de schrijfsessie Actueel Alcoholbeleid? Stuur dan voor 1 juli een mail naar: info@jongnederland.nl.  

Aanvraagformulier voor de kampvergunning aangepast

15-06-2015


Op het ledengedeelte is de nieuwste versie van het aanvraagformulier voor de kampvergunning te vinden. Nieuw is de leeftijdsaanduiding per groep.

Kun je nog niet op het ledengedeelte, vraag dan hier een wachtwoord aan.

Sport Anders

01-06-2015


Voor het newuie sleepbjkoe zjin wij op zeok naar jilule sprotslepen!!

Elke week spelen jullie als speldeskundigen vast allerlei sportspelen. Soms zijn dit spellen die al jaren favoriet zijn, soms zijn ze in een nieuw jasje gestoken en soms zijn het zelfbedachte varianten. Voor het nieuwe spelboekje, waar jullie weer een gratis exemplaar van ontvangen, zijn we op zoek naar spellen met een sportelement èn net even anders zijn dan de originele versie. Denk aan spelen als flessenvoetbal en dweilhockey. Hoe stoer is het als jullie spel in het nieuwe spelboekje staat!

Stuur jullie sportspelen naar info@jongnederland.nl, kom in het nieuwe spelboekje en de 2 beste inzendingen krijgen ook nog een ballenpakket!

EuroCamp in België: aanmelden tot 15 mei!

16-04-2015


Eurocamp 2015 will be held from the 31st of July till the 7th of August. We have chosen an interesting topic to serve as the main theme of the camp and this will be: Youth against bullying! Eurocamp is een internationaal kamp voor 16+ van jeugdbewegingen uit heel Europa. Op dit kamp volg je workshops, leer je nieuwe spelletjes en maak je vooral veel nieuwe internationale vrienden.

* Deelnemers: 5x 16+ers en 1x leiding
* Datum: 31 juli - 7 augustus 2015
* Plaats: België - Heist-op-den-berg
* Prijs: nog niet bekend
* Aanmelden: uiterlijk 15 mei. Stuur een mail naar info@jongnederland.nl

Week van de teek

13-04-2015


Van 13 t/m 19 april is week van de teek.

Het RIVM heeft de app 'Tekenbeet' ontwikkeld. Deze app is nu ook gratis te downloaden in de App store. Met deze app kunnen mensen (ook buiten, zonder internetverbinding!) opzoeken hoe teken eruit zien en wat je moet doen om teken correct en snel te verwijderen.

Gratis workshop omgaan met (bijzondere) kinderen

17-03-2015


Ieder kind is op zijn eigen manier bijzonder. Sommige kinderen en/of situaties hebben echter een andere aanpak nodig; het is een combinatie van houding, inzicht, bewustzijn en het inzetten van verschillende methodes. Tijdens de workshop wordt op een zowel informatieve als interactieve wijze ingegaan op de omgang met kinderen en jongeren. Deelnemers leren de basisbehoefte van kinderen kennen en hierop in te spelen. En er worden concrete, toepasbare tips gegeven in het algemeen en aan de hand van meegebrachte voorbeelden. Een nuttige middag voor elke Jong Nederlandleider!

Wanneer en waar: zondag 19 april van 13.30 - 16.00 uur in Tilburg
GRATIS bij aanmelden en deelnemen

Meer informatie

KidsParty 11/12 april in Stein (Limburg)

12-03-2015


De KidsParty wordt georganiseerd door JongNL Limburg, Scouting Limburg, IVN-Limburg en in samenwerking met Steinerbos in Stein. Deze vier organisaties willen, ieder op hun eigen manier en vanuit een andere historie en achtergrond het buiten zijn en het beleven van de natuur op een speelse manier stimuleren. Jullie worden ook uitgenodigd!

Welkom zijn kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Aanmelden kan tot maandag 30 maart 2015. Deelname/entree kost € 4,50 per persoon (leden en leiding).

Meer informatie

Pagina: 1 .... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 .... 29