KidsParty aanmelden tot 28 maart

21-03-2016


Wie krijgt de hand van Jonkvrouw Mirabelle van Kasteel Arcen? Natuurlijk de dapperste Ridder van het land en vooral eentje die niet bang is in het donker!!
5 Tot 12 jaar jarigen helpen op 9 of 10 april mee de dapperste en liefste Ridder te kiezen die er is. Doe mee aan stoere Ridderspelen, Wedstrijden, Demonstraties, Natuur-Doe-Dingen, Spannende Speurtochten.
Aanmelden kan tot maandag 28 maart 2016. De entree kost € 4,95 p.p.

Oproep aan de kaderleden van Jong Nederland

15-03-2016


Tijdens de districtentoer gaan we het o.a. over PR van de afdelingen hebben. We zijn benieuwd naar wat jullie daarin doen en kunnen delen met de andere afdelingen.
De koepelorganisatie Jong Nederland promoot het hele jaar door (de activiteiten). Wij doen dit middels onze website, berichten op social media en de digitale nieuwsbrief.
We zien dat nog niet alle leiding en bestuursleden bij jullie Jong Nederland-afdeling de nieuwsbrief ontvangt. De rest wel, dat is natuurlijk super! Het liefst willen we dat alle Jong Nederlanders abonnee op de nieuwsbrief zijn om zo ook op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, aanbiedingen en ontwikkelingen.
Dus meld je nu aan via: www.jongnederland.nl/nieuwsbrief.

Uitnodiging districtentoer

18-02-2016


Het is weer zover: de Jong Nederland districtentoer! De districtentoer is voor alle afdelingen en het Landelijk Bestuur hèt moment om elkaar (weer eens) te spreken. Tijdens de bijeenkomst wil het Landelijk Bestuur in gesprek over belangrijke en/of interessante ontwikkelingen bij jullie op de afdeling. Want hoe gaat het met de afdeling? Deze keer willen we het ook graag met jullie over PR hebben. Iedere afdeling promoot op haar eigen manier en om eigen redenen. Soms puur ter informatie, om men ‘warm’ te houden, soms om meer leden en/of leiding te werven of bijvoorbeeld om meer naamsbekendheid te verwerven. Wat doen jullie? Wat kunnen jullie (nog meer) doen om jullie afdeling te promoten. Naast dat jullie expertise hierin belangrijk is, neemt het Landelijk Bestuur nog een verrassing mee.

Graag plannen we samen met de afdelingen uit het district een datum in maart, april of mei en een locatie om samen rond de tafel te gaan zitten met alle afdelingen.

De ervaring leert dat het bezoek doorgaans 1 uur in beslag neemt. Het is niet handig om het bezoek een agendapunt te laten zijn op een ‘reguliere districtsvergadering’. Willen jullie ons vóór 7 maart 2016 namens jullie district een aantal voorsteldata (minimaal 2) doorgeven?

Als je nog vragen hebt of je wilt een datum doorgeven voor het bezoek, neem dan contact op via info@jongnederland.nl of 013 580 00 85.

Kijk hier of er voor jouw district al een datum gepland staat.

Oproep vanuit Jong Nederland Loven-Besterd

28-01-2016


Is er interesse om gezamenlijk plastic polsbandjes te bestellen die de leden om kunnen doen tijdens het zwemmen of bij een ander gezamenlijk uitstapje? Er komen dan Jong Nederland en het logo op te staan. Zo zijn ze makkelijk te herkennen. Bij voldoende belangstelling kan het via het Landelijk Bureau besteld worden en zijn de kosten aanzienlijk lager dan dat iedere afdeling voor zich bestelt.
Te bestellen in 3 maten:
Voor kinderen 4-8 jaar: 160x12x2 mm
Voor kinderen 8-12 jaar: 180x12x2 mm
Voor volwassenen: 202x12x2 mm
Laat ons voor eind februari, via info@jongnederland.nl, weten of jullie interesse hebben of meer willen weten.

Kidsparty JongNL 9 en 10 april in Arcen

28-01-2016


De Kids Party wordt georganiseerd door de Limburgse organisaties JongNL, Scouting en IVN. Wie krijgt de hand van Jonkvrouw Mirabelle van Kasteel Arcen? Wie mag met haar trouwen? Natuurlijk de dapperste Ridder van het land en vooral eentje die niet bang is in het donker!

5 Tot 12 jarigen van JongNL, Jong Nederland, Scouting en IVN helpen mee de dapperste en liefste Ridder te kiezen die er is. Wordt het de altijd speelse Ridder Floris, de slimme Ridder Lancelot of toch de sportieve Alfonso? Doe mee aan stoere Ridderspelen, Wedstrijden, Demonstraties, Spannende Speurtochten en verdien zoveel mogelijk munten voor een stem op jouw favoriete prins.

Komen jullie ook?

Maak gebruik van de teruggaaf energiebelasting

12-01-2016


Check of je afdeling recht heeft op het terugvragen van een deel van de door jullie betaalde energiebelasting (EB). Je kunt dit vooraf nagaan door het stroomschema in te vullen. Als jullie in aanmerking komen, dan kun je vervolgens het formulier Teruggaaf energiebelasting kerken en instellingen invullen en opsturen. Als Jong Nederland afdeling behoor je tot de categorie sociale instellingen.

Ga naar het stroomschema en het formulier Teruggaaf Energiebelasting

NL Doet: aanmelden voor 29 januari!

12-01-2016


Op 11 en 12 maart 2016 is het voor de twaalfde keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land. Meld jullie klus aan op www.nldoet.nl! Dit is ook een PRkans voor jullie afdeling: meet de activiteit breed uit in de pers (naamsbekendheid!) en misschien houd je er ook nog wel nieuwe vrijwilligers aan over. Als jullie je aanmelden voor 29 januari (datum was eerst 25 januari en is verlengd), kun je ook een financiële bijdrage van maximaal € 400,= aanvragen bij het Oranje Fonds (op=op).

Lees verder

Jantje Beton collecte

10-12-2015


Afdelingen kunnen zich aanmelden voor de Jantje Beton Collecte van 7 t/m 12 maart 2016. De helft van de opbrengst mag de club zelf houden, bijvoorbeeld voor het opknappen van een speelplek/blokhut, de aanschaf van speelmaterialen of de organisatie van buitenactiviteiten voor kinderen. De andere helft van de opbrengst zet Jantje Beton in voor buitenspeelprojecten in het hele land. Deelname is gratis en Jantje Beton verzorgt alle collectematerialen en de promotie. Doen jullie ook mee?

Landelijk seniorentoernooi 2016

08-12-2015


Jong Nederland Vorstenbosch organiseert 27-29 mei 2016 het Seniorentoernooi voor het district. Aangezien er nog voldoende ruimte beschikbaar is voor overige afdelingen, hebben ze besloten om het Seniorentoernooi landelijk te organiseren.
Mochten jullie nog een gaatje hebben in jullie agenda en zin hebben in een supergezellig weekend, dan zijn jullie meer dan welkom!

Meer informatie volgt nog! Reserveer het laatste weekend van mei alvast in jullie agenda's!

Bestandsoverzichten en lidmaatschapsboekje zijn verstuurd

24-11-2015


Afgelopen week zijn naar alle secretarissen een bestandsoverzicht gestuurd, samen met het lidmaatschapsboekje en het blokhutformulier. Zij moeten voor 4 januari de gegevens gecheckt en aangevuld hebben. Zorg er dus zelf ook voor dat alles juist en compleet geregistreerd staat.In het lidmaatschapsboekje staat alles wat je moet weten als je lid bent van Jong Nederland. Deze is ook te vinden op het leidinggedeelte van de site. Het blokhutformulier is met name om de verhuurlijst voor iedereen actueel te houden.

Pagina: 1 .... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 .... 32