Sport Anders

01-06-2015


Voor het newuie sleepbjkoe zjin wij op zeok naar jilule sprotslepen!!

Elke week spelen jullie als speldeskundigen vast allerlei sportspelen. Soms zijn dit spellen die al jaren favoriet zijn, soms zijn ze in een nieuw jasje gestoken en soms zijn het zelfbedachte varianten. Voor het nieuwe spelboekje, waar jullie weer een gratis exemplaar van ontvangen, zijn we op zoek naar spellen met een sportelement èn net even anders zijn dan de originele versie. Denk aan spelen als flessenvoetbal en dweilhockey. Hoe stoer is het als jullie spel in het nieuwe spelboekje staat!

Stuur jullie sportspelen naar info@jongnederland.nl, kom in het nieuwe spelboekje en de 2 beste inzendingen krijgen ook nog een ballenpakket!

EuroCamp in België: aanmelden tot 15 mei!

16-04-2015


Eurocamp 2015 will be held from the 31st of July till the 7th of August. We have chosen an interesting topic to serve as the main theme of the camp and this will be: Youth against bullying! Eurocamp is een internationaal kamp voor 16+ van jeugdbewegingen uit heel Europa. Op dit kamp volg je workshops, leer je nieuwe spelletjes en maak je vooral veel nieuwe internationale vrienden.

* Deelnemers: 5x 16+ers en 1x leiding
* Datum: 31 juli - 7 augustus 2015
* Plaats: België - Heist-op-den-berg
* Prijs: nog niet bekend
* Aanmelden: uiterlijk 15 mei. Stuur een mail naar info@jongnederland.nl

Week van de teek

13-04-2015


Van 13 t/m 19 april is week van de teek.

Het RIVM heeft de app 'Tekenbeet' ontwikkeld. Deze app is nu ook gratis te downloaden in de App store. Met deze app kunnen mensen (ook buiten, zonder internetverbinding!) opzoeken hoe teken eruit zien en wat je moet doen om teken correct en snel te verwijderen.

Gratis workshop omgaan met (bijzondere) kinderen

17-03-2015


Ieder kind is op zijn eigen manier bijzonder. Sommige kinderen en/of situaties hebben echter een andere aanpak nodig; het is een combinatie van houding, inzicht, bewustzijn en het inzetten van verschillende methodes. Tijdens de workshop wordt op een zowel informatieve als interactieve wijze ingegaan op de omgang met kinderen en jongeren. Deelnemers leren de basisbehoefte van kinderen kennen en hierop in te spelen. En er worden concrete, toepasbare tips gegeven in het algemeen en aan de hand van meegebrachte voorbeelden. Een nuttige middag voor elke Jong Nederlandleider!

Wanneer en waar: zondag 19 april van 13.30 - 16.00 uur in Tilburg
GRATIS bij aanmelden en deelnemen

Meer informatie

KidsParty 11/12 april in Stein (Limburg)

12-03-2015


De KidsParty wordt georganiseerd door JongNL Limburg, Scouting Limburg, IVN-Limburg en in samenwerking met Steinerbos in Stein. Deze vier organisaties willen, ieder op hun eigen manier en vanuit een andere historie en achtergrond het buiten zijn en het beleven van de natuur op een speelse manier stimuleren. Jullie worden ook uitgenodigd!

Welkom zijn kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Aanmelden kan tot maandag 30 maart 2015. Deelname/entree kost € 4,50 per persoon (leden en leiding).

Meer informatie

Gezocht: terrein voor Kamp/Bivakcursus

10-03-2015


Welke afdeling of welk district wil de volgende Kamp/Bivakcursus organiseren? De datum is al, maar de plek nog niet. De cursus wordt gehouden van 29 tot 31 mei.

Zie voor de voorwaarden aan het terrein: www.jongnederland.nl/trainingen/kamp-bivakcursus.
Dit zijn o.a. ruimte om te kamperen en een plek om kampvuur te maken.

We horen heel graag van jullie info@jongnederland.nl.

International Award iets voor jouw 16+-ers?

24-02-2015


Als Jong Nederland begeleider kun je gratis de training (op 10 maart in Utrecht) volgen voor International Awardbegeleider. De International Award biedt jongeren de kans hun grenzen te verleggen en maakt talenten zichtbaar.  Uit onderzoek en ervaring blijkt dat deelname veel oplevert zonder dat de jongeren dat zelf écht in de gaten hebben. Zelfvertrouwen, een positief en realistisch zelfbeeld, zelfstandige houding, verantwoordelijkheid kunnen nemen, lef om nieuwe dingen uit te proberen, de vaardigheid om te plannen en organiseren en samen te werken met allerlei mensen zijn een paar voorbeelden.
Is dit iets voor jouw 16+-ers? Volg dan als Jong Nederland begeleider de gratis training.

Lees hier verder

Dringend gezocht: Werkbestuursleden

03-02-2015


Samen met het Dagelijks Bestuur ontwikkel je het landelijk beleid en voer je het beleid uit. Je spreekt de vrijwilligers bij de afdelingen en districten. Je verzamelt en verstrekt relevante informatie. Je zorgt voor een korte lijn naar de landelijke organisatie en maakt bekend waarvoor je allemaal bij het Landelijk Bureau Jong Nederland terecht kunt. Veel Jong Nederland afdelingen hebben zich verenigd in districten en organiseren gezamenlijk activiteiten en cursussen. We zoeken meerdere bestuursleden voor de volgende districten: Noord-Oost Brabant, Twente, Utrecht, Groot-Haarlem en afdeling Avenhorn, De Peel & JNGB.

Alle vacatures

Aanmelden NLdoet vóór 31 januari

26-01-2015


Pak je kans, laat je afdeling zien en doe mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland op 20 en 21 maart 2015. Meld je klus aan via www.nldoet.nl. Maak een leuke omschrijving van je klus en laat iedereen in je omgeving weten dat je handen kunt gebruiken. Voor je het weet heb je een groep collega’s, leerlingen of buurtgenoten binnen. Voor te maken kosten kun je, voor 31 januari 2015, een financiële bijdrage aanvragen van maximaal 400 euro bij het Oranje Fonds. Lees verder op www.jongnederland.nl/informatie/sponsoring-en-fondswerving/nl-doet

Pagina: 1 .... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 .... 30