Bijna: Kaderschouw

14-10-2014


Het aftellen is bij velen al begonnen, het is bijna zover: Kaderschouw 2014! We hebben er heel veel zin in! Om het ook werkelijk mee te maken, is het superbelangrijk je ID-bewijs mee te nemen. Deze moet je bij binnenkomst laten zien.

Lees voordat je gaat goed de informatie door! We wensen je alvast veel plezier!

Kijk hier voor het programma en informatie

Binnenkort: Afdelingsraad

14-10-2014


Op zondag 2 november is de afdelingsraad bij Jong Nederland Harmelen. Geef je advies; praat met het Landelijk Bestuur en elkaar; bekijk de landelijke ontwikkelingen en verslagen; laat je informeren en besluit mee. Dit alles kan tijdens de jaarlijkse afdelingsraad! Alle leiding en bestuursleden van Jong Nederland zijn welkom. Iedere afdeling is welkom om met een afvaardiging de afdelingsraad bij te wonen. De agenda en benodigde stukken kun je vinden op het ledengedeelte van de site.

Extra aanbod tijdens de afdelingsraad: De training: “Kinderen mij een zorg!” Bij vermoedens van verwaarlozing, psychische druk of agressieve behandeling van het kind kun je denken aan kindermishandeling. In de training krijg je informatie en handvatten over datgene wat jij kunt doen als vrijwilliger zodat een kind zo snel mogelijk geholpen kan worden.

Je kunt de afvaardiging aanmelden via jongnederland.nl > Activiteiten > Inschrijven.

Lees meer over de training "Kinderen mij een zorg!"

Leren vluchten tijdens Brandpreventieweken

16-09-2014


Het thema van de Nationale Brandpreventieweken die van 1 tot en met 31 oktober worden gehouden, is vluchten: ‘Wat doe jij bij brand? Vluchten moet je oefenen!’. Bij brand heb je slechts enkele minuten de tijd om weg te komen. Om te vluchten moet je meestal langs een andere weg naar buiten dan hoe je het pand bent binnengekomen. Je kunt dan dus niet altijd snel de weg vinden. Bovendien kan paniek ervoor zorgen dat mensen onvoorspelbaar reageren. Dat vergroot de kans op persoonlijke ongelukken. Ook slecht zicht bemoeilijkt het vluchten. Regelmatig oefenen kan helpen de risico's te verkleinen. De kinderkrant kun je gratis bestellen.

Idee 3 2014

04-09-2014


Op 5 september wordt Idee 3 2014 bezorgd. Ben jij kaderlid van Jong Nederland en ontvang jij Idee niet? Stuur dan een mailtje naar idee@jongnederland.nl.
Wist je dat je missende edities van vorige jaargangen Idee kunt bestellen in de webwinkel? Dit is gratis, wel worden de verzendkosten in rekening gebracht.

Nieuwsbrief

21-08-2014


Zojuist hebben wij weer een nieuwsbrief verzonden. Helaas ontvangen bepaalde mailadressen onze nieuwsbrief niet goed. De nieuwsberichten kun je ook lezen via twitter of facebook.

Inschrijven Kaderschouw

12-08-2014


Schrijf je voor 1 september in voor de Kaderschouw! Aanmelden kan tot uiterlijk 24 september.
 

webwinkelbestelling

17-06-2014


Helaas hebben wij vorige week een computerstoring gehad. Indien u nog geen bevestiging heeft gehad van uw bestelling, wilt u deze dan aub opnieuw plaatsen? Onze excuses en bedankt voor de moeite van het opnieuw plaatsen.

Aanmelden voor 1 juni levert gratis actiepakket op!

27-05-2014


Over 2 weken is het zover. Op woensdag 11 juni is het Buitenspeeldag! Op www.buitenspeeldag.nl zijn al meer dan 500 initiatieven aangemeld en er komen dagelijks geweldige activiteiten bij! Aanmelden voor 1 juni levert een gratis actiepakket op! Aanmelders ontvangen een leuk actiepakket met posters en ballonnen zodat zij kenbaar maken op welke locaties er activiteiten worden georganiseerd. Ook voor tips, draaiboeken, promotiematerialen en inspiratie voor de leukste activiteiten kan iedereen terecht op www.buitenspeeldag.nl
Buitenspelen is meer dan alleen leuk: buitenspelen is héél goed voor kinderen! Juist in een tijd waarin 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt, houdt buitenspelen hen spelenderwijs in beweging. Onderzoek toont aan dat kinderen die meer buitenspelen en meer bewegen, aantoonbaar minder overgewicht hebben. Ook bevordert buitenspelen de mentale en sociale ontwikkeling van kinderen.

Introductiecursus zondag 25 mei

08-05-2014


De volgende Introductiecursus is op zondag 25 mei bij Jong Nederland Avenhorn.

Wil je hieraan deelnemen? Individueel of met meerdere personen uit je afdeling? Stuur een mailtje naar info@jongnederland.nl.

11 juni Buitenspeeldag

22-04-2014


Woensdag 11 juni 2014 is het weer Buitenspeeldag! Op de Buitenspeeldag staat in heel Nederland buitenspelen centraal. Kinderen en jongeren worden op deze dag gestimuleerd om naar buiten te gaan. Want lekker buiten spelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen en is vooral heel erg leuk! De inschrijving voor locaties is gestart. Doe ook mee met jullie Jong Nederland afdeling, meld je hier aan.

Pagina: 1 .... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 .... 29