Gratis workshop omgaan met (bijzondere) kinderen

17-03-2015


Ieder kind is op zijn eigen manier bijzonder. Sommige kinderen en/of situaties hebben echter een andere aanpak nodig; het is een combinatie van houding, inzicht, bewustzijn en het inzetten van verschillende methodes. Tijdens de workshop wordt op een zowel informatieve als interactieve wijze ingegaan op de omgang met kinderen en jongeren. Deelnemers leren de basisbehoefte van kinderen kennen en hierop in te spelen. En er worden concrete, toepasbare tips gegeven in het algemeen en aan de hand van meegebrachte voorbeelden. Een nuttige middag voor elke Jong Nederlandleider!

Wanneer en waar: zondag 19 april van 13.30 - 16.00 uur in Tilburg
GRATIS bij aanmelden en deelnemen

Meer informatie

KidsParty 11/12 april in Stein (Limburg)

12-03-2015


De KidsParty wordt georganiseerd door JongNL Limburg, Scouting Limburg, IVN-Limburg en in samenwerking met Steinerbos in Stein. Deze vier organisaties willen, ieder op hun eigen manier en vanuit een andere historie en achtergrond het buiten zijn en het beleven van de natuur op een speelse manier stimuleren. Jullie worden ook uitgenodigd!

Welkom zijn kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Aanmelden kan tot maandag 30 maart 2015. Deelname/entree kost € 4,50 per persoon (leden en leiding).

Meer informatie

Gezocht: terrein voor Kamp/Bivakcursus

10-03-2015


Welke afdeling of welk district wil de volgende Kamp/Bivakcursus organiseren? De datum is al, maar de plek nog niet. De cursus wordt gehouden van 29 tot 31 mei.

Zie voor de voorwaarden aan het terrein: www.jongnederland.nl/trainingen/kamp-bivakcursus.
Dit zijn o.a. ruimte om te kamperen en een plek om kampvuur te maken.

We horen heel graag van jullie info@jongnederland.nl.

International Award iets voor jouw 16+-ers?

24-02-2015


Als Jong Nederland begeleider kun je gratis de training (op 10 maart in Utrecht) volgen voor International Awardbegeleider. De International Award biedt jongeren de kans hun grenzen te verleggen en maakt talenten zichtbaar.  Uit onderzoek en ervaring blijkt dat deelname veel oplevert zonder dat de jongeren dat zelf écht in de gaten hebben. Zelfvertrouwen, een positief en realistisch zelfbeeld, zelfstandige houding, verantwoordelijkheid kunnen nemen, lef om nieuwe dingen uit te proberen, de vaardigheid om te plannen en organiseren en samen te werken met allerlei mensen zijn een paar voorbeelden.
Is dit iets voor jouw 16+-ers? Volg dan als Jong Nederland begeleider de gratis training.

Lees hier verder

Dringend gezocht: Werkbestuursleden

03-02-2015


Samen met het Dagelijks Bestuur ontwikkel je het landelijk beleid en voer je het beleid uit. Je spreekt de vrijwilligers bij de afdelingen en districten. Je verzamelt en verstrekt relevante informatie. Je zorgt voor een korte lijn naar de landelijke organisatie en maakt bekend waarvoor je allemaal bij het Landelijk Bureau Jong Nederland terecht kunt. Veel Jong Nederland afdelingen hebben zich verenigd in districten en organiseren gezamenlijk activiteiten en cursussen. We zoeken meerdere bestuursleden voor de volgende districten: Noord-Oost Brabant, Twente, Utrecht, Groot-Haarlem en afdeling Avenhorn, De Peel & JNGB.

Alle vacatures

Aanmelden NLdoet vóór 31 januari

26-01-2015


Pak je kans, laat je afdeling zien en doe mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland op 20 en 21 maart 2015. Meld je klus aan via www.nldoet.nl. Maak een leuke omschrijving van je klus en laat iedereen in je omgeving weten dat je handen kunt gebruiken. Voor je het weet heb je een groep collega’s, leerlingen of buurtgenoten binnen. Voor te maken kosten kun je, voor 31 januari 2015, een financiële bijdrage aanvragen van maximaal 400 euro bij het Oranje Fonds. Lees verder op www.jongnederland.nl/informatie/sponsoring-en-fondswerving/nl-doet

Kamp/bivakcursus is vol

06-01-2015


Het maximum aantal deelnemers voor de kampbivakcursus is bereikt. Willen jullie een nieuwe cursus aanvragen, neem dan contact op met info@jongnederland.nl.

Kerstvakantie

16-12-2014


Het Landelijk Bureau is gesloten in de kerstvakantie. Heb je nog dringende vragen of een winkelbestelling: stuur ons deze dan uiterlijk woensdagavond 17 december. Wij hebben kerstvakantie van 18 december t/m 4 januari. Hele fijne feestdagen en een fantastisch 2015 toegewenst!

Kamp/bivakcursus 6-8 maart 2015

20-11-2014


Wil je vóór het zomerkamp in 2015 nog de Kamp/bivakcursus volgen? De Kamp/bivakcursus is komend jaar op

* 6 - 8 maart 2015

De cursus wordt gehouden bij Jong Nederland Erp. Je kunt je hiervoor ook individueel aanmelden. Meld je aan via www.jongnederlanderp.nl/kampbivak.

Pagina: 1 .... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 .... 31