Krinkel: 25 tot 30 augustus in Merksplas

20-03-2013


Krinkel (van onze Belgische zustervereniging Chiro) is van 25 tot 30 augustus in Merksplas. De Krinkel is een kamp in Belgie dat elke 4 jaar georganiseerd wordt. Tijdens deze week komen meer dan 2000 jeugdleiders van de Chiro samen om plezier te hebben.

Ook is er elk jaar een internationale kampkring. Dat is een kampkring met internationale gasten waar de Nederlands deelnemers ook zullen vertoeven. Hier zijn ook deelnemers vanuit Zuid-Amerika, Afrika, Azie en Europa aanwezig. Samen met alle internationale deelnemers ga je je een week onderdompelen in het hele Krinkel gebeuren. Je gaat een week lang activiteiten doen met een paar duizend Belgen. Er zijn tochten, spelletjes, je slaapt in tenten en er is geen douche. Het is echt een week back to basic. Heb je interesse? Neem dan contact op met het Landelijk Bureau van Jong Nederland.

Lees hier verder

Win een Wildcard met je junioren en senioren!

13-03-2013


Dit jaar vindt er in Saasveld een knallend maffiakamp plaats van 24 t/m 26 mei. Kijk hier het filmpje. Het jaarlijkse districtstoernooi van Twente waarbij junioren en senioren teams tegen elkaar strijden op het gebied van sport, spel en creativiteit. Jullie kunnen er dit jaar ook bij zijn! Zij geven 2 wildcards weg voor afdelingen buiten ons district. Uiteraard 1 voor een junioren- en 1 voor een senioren team. Durven jullie de strijd aan?? Stuur voor 1 april een zo origineel mogelijk bericht naar info@jnsaasveld.nl. Laat zien waarom juist jullie bende deze wildcard verdiend!

Kroonappels: meld je afdeling aan!

06-03-2013


Het Oranjefonds is op zoek naar Kroonappels. Dit zijn sociale initiatieven die een bijzondere bijdrage leveren voor Jeugd, de Buurt of de Helpende Hand. Meld ook jullie Jong Nederland afdeling snel aan! Voor de uiteindelijke winnaars is € 50.000,= beschikbaar. Op vrijdag 8 maart 2013 sluit de aanmeldingsperiode. Iedereen kan vervolgens stemmen in het weekend van 15, 16 en 17 maart. Een unieke PR-campagne voor jullie afdeling!

NLdoet op 15 en 16 maart

06-03-2013


Heeft jullie Jong Nederland afdeling ook van die klussen die steeds uitgesteld worden? Je kunt je klussen nog steeds aanmelden via www.nldoet.nl. Zo promoot je het vrijwilligerswerk en, misschien nog wel belangrijker, kun je nieuwe mensen aan jullie Jong Nederland afdeling binden! NLdoet is op 15 en 16 maart.

Het jaarverslag: wat staat erin?

19-02-2013


Als je bezig gaat met het opstellen van het jaarverslag van afgelopen jaar, zou je eens naar dit overzicht kunnen kijken. Met dit overzicht wordt het een stuk gemakkelijker om het jaarverslag te maken.

Kamp/bivakcursus op 22 t/m 24 maart

05-02-2013


De volgende kamp/bivakcursus is op 22 t/m 24 maart 2013 bij Jong Nederland Halfweg. Wil je hier aan deelnemen? Stuur dan een mailtje naar info@jongnederland.nl.

Teruggaafregeling energiebelasting

09-01-2013


Check of je afdeling recht heeft op het terugvragen van een deel van de door jullie betaald energiebelasting (EB). Je kunt dit vooraf nagaan door het stroomschema in te vullen. Als jullie in aanmerking komen, dan kun je vervolgens het formulier Teruggaaf energiebelasting kerken en instellingen invullen en opsturen. Als Jong Nederland afdeling behoor je tot de categorie sociale instellingen.

Gevraagd: foto’s van jullie pionierwerken

08-01-2013


Voor ons nieuwe spelboekje zijn we op zoek naar nog meer foto’s van jullie pionierbouwwerken. Wij ontvangen jullie foto’s graag z.s.m. op idee@jongnederland.nl (max. 10MB per mailtje of met wetransfer.com). Als je leuke spelletjes hebt met het thema knopen, ontvangen wij die ook graag!

Gratis VOG regeling verlengd

28-11-2012


De regeling waarmee je als Jong Nederland vrijwilliger een gratis VOG kan aanvragen, is budgetneutraal verlengd tot eind 2013. Je krijgt dus iets meer tijd om je aanvragen in orde te brengen. Let wel, nog steeds geldt op=op.

4 november afdelingsraad: aanmelden voor 29 oktober

24-10-2012


Het Landelijk Bestuur kun je door een jaar heen op verschillende momenten tegenkomen, echter eén maal per jaar wordt er een afdelingsraad georganiseerd. Dit de vergadering waar je samen met het Landelijk Bestuur landelijke besluiten vormt, je adviezen kunt geven en natuurlijk waar je je wensen en vragen kunt bespreken. Alle leiding en bestuursleden van Jong Nederland zijn welkom. Iedere afdeling wordt uitgenodigd om met een afvaardiging de afdelingsraad bij te wonen.

Het Kenniscentrum Maatschappelijke Stage komt tijdens de afdelingraad in een keuzemodule vertellen wat een Maatschappelijke Stage is. En vooral, wat kun je ermee als Jong Nederland afdeling? Laat jongeren op een leuke manier kennismaken met Jong Nederland. Regelmatig blijft er een stagiair ‘hangen’ als leiding, dus het is zeker de moeite waard!

De afdelingsraad wordt dit jaar gehouden op zondag 4 november van 10.00 tot 15.00 uur bij Jong Nederland Saasveld.

Je kunt de afvaardiging aanmelden via jongnederland.nl > Activiteiten > Inschrijven.

De agenda en de benodigde stukken kun je binnenkort downloaden op het ledengedeelte van onze site.

Pagina: 1 .... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 .... 31