Kamp/bivakcursus op 22 t/m 24 maart

05-02-2013


De volgende kamp/bivakcursus is op 22 t/m 24 maart 2013 bij Jong Nederland Halfweg. Wil je hier aan deelnemen? Stuur dan een mailtje naar info@jongnederland.nl.

Teruggaafregeling energiebelasting

09-01-2013


Check of je afdeling recht heeft op het terugvragen van een deel van de door jullie betaald energiebelasting (EB). Je kunt dit vooraf nagaan door het stroomschema in te vullen. Als jullie in aanmerking komen, dan kun je vervolgens het formulier Teruggaaf energiebelasting kerken en instellingen invullen en opsturen. Als Jong Nederland afdeling behoor je tot de categorie sociale instellingen.

Gevraagd: foto’s van jullie pionierwerken

08-01-2013


Voor ons nieuwe spelboekje zijn we op zoek naar nog meer foto’s van jullie pionierbouwwerken. Wij ontvangen jullie foto’s graag z.s.m. op idee@jongnederland.nl (max. 10MB per mailtje of met wetransfer.com). Als je leuke spelletjes hebt met het thema knopen, ontvangen wij die ook graag!

Gratis VOG regeling verlengd

28-11-2012


De regeling waarmee je als Jong Nederland vrijwilliger een gratis VOG kan aanvragen, is budgetneutraal verlengd tot eind 2013. Je krijgt dus iets meer tijd om je aanvragen in orde te brengen. Let wel, nog steeds geldt op=op.

4 november afdelingsraad: aanmelden voor 29 oktober

24-10-2012


Het Landelijk Bestuur kun je door een jaar heen op verschillende momenten tegenkomen, echter eén maal per jaar wordt er een afdelingsraad georganiseerd. Dit de vergadering waar je samen met het Landelijk Bestuur landelijke besluiten vormt, je adviezen kunt geven en natuurlijk waar je je wensen en vragen kunt bespreken. Alle leiding en bestuursleden van Jong Nederland zijn welkom. Iedere afdeling wordt uitgenodigd om met een afvaardiging de afdelingsraad bij te wonen.

Het Kenniscentrum Maatschappelijke Stage komt tijdens de afdelingraad in een keuzemodule vertellen wat een Maatschappelijke Stage is. En vooral, wat kun je ermee als Jong Nederland afdeling? Laat jongeren op een leuke manier kennismaken met Jong Nederland. Regelmatig blijft er een stagiair ‘hangen’ als leiding, dus het is zeker de moeite waard!

De afdelingsraad wordt dit jaar gehouden op zondag 4 november van 10.00 tot 15.00 uur bij Jong Nederland Saasveld.

Je kunt de afvaardiging aanmelden via jongnederland.nl > Activiteiten > Inschrijven.

De agenda en de benodigde stukken kun je binnenkort downloaden op het ledengedeelte van onze site.

Zijn jullie al bezig met de gratis VOG aanvragen?

23-10-2012


Als Jong Nederlander kun je nu (voor het einde van 2012) een gratis VOG aanvragen. In 2012 worden de kosten van de aanvraag door de overheid vergoed. Om als Jong Nederland afdeling de kosten van het aanvragen van een VOG, die in 2012 is aangevraagd, vergoed te krijgen, moet minimaal voldaan worden aan de volgende voorwaarden:
- de vrijwilligers zijn ingeschreven bij het Landelijk Bureau,
- alle vrijwilligers van de afdeling hebben de gedragscode getekend,
- de VOG’s zijn digitaal aangevraagd,
- de originele VOG’s en de betalingsbewijzen zijn ingeleverd bij het afdelingsbestuur,
- het afdelingsbestuur mailt een overzicht met naam, VOGnummers, betalingsbewijzen en het rekeningnummer van de afdeling naar het Landelijk Bureau.

Lees verder hoe het werkt

Legionellapreventie bij je afdeling

09-10-2012


In Idee 2 en 3 kon je al veel lezen over legionellapreventie. Je kunt nu ook het e.e.a. nalezen op onze site. AquaServa heeft speciaal voor Jong Nederland afdelingen aangepaste prijzen. Jullie secretaris heeft ook per post informatie van AquaServa ontvangen.

Verlengde inschrijving Festival 2012

02-10-2012


Je kunt jullie aanmelding voor het Jong Nederland Festival nog doorgeven tot 8 oktober! Meld jullie afdeling ook snel aan!

Kaderschouw fotoboek

16-09-2012


Je kunt nu de foto's van de Kaderschouw in het fotoboek bekijken. Heb jij foto's die je ook graag wilt delen, stuur ze dan naar info@jongnederland (bijvoorbeeld met wetransfer.com).

Like ons op Facebook en maak kans op 5 vrijkaarten voor Movie Park!

06-09-2012


Maak kans op 5 vrijkaarten voor Movie Park Germany!
1) Like ons op Facebook.
2) Bekijk de Ice Age afbeelding op onze facebooksite
3) Vul je gegevens en de naam van een van de figuren op de afbeelding voor 12 september in op het wedstrijdformulier.

Pagina: 1 .... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 .... 32