Jong Nederland rugzak

06-12-2011

In de aanbieding!
In de maanden december 2011, januari en februari 2012 kost de Jong Nederland rugzak slechts € 5,- (excl. verzendkosten).

Het is een stevige, donkergrijze rugzak om bijvoorbeeld al je Jong Nederland spullen in mee te nemen!

Jong Nederland kerstkaarten

23-11-2011


Koop ze in december: set van 6 Jong Nederland kerstkaarten met verschillende afbeeldingen. In december per set € 1,00 (excl. verzendkosten).

20 november Fimcap Green Day

09-11-2011


20 november is Internationale dag van de rechten van het kind. FIMCAP heeft deze dag aangepakt om een speciale FIMCAP-dag te benoemen: Green Day. Deze dag vieren we samen met alle aangesloten jeugdorganisaties en –vrijwilligers over de hele wereld en brengen we onze jeugdorganisatie onder de aandacht.
FIMCAP heeft op hun website voorbeeldactiviteiten met de 4 natuurelementen staan (in Link!) die je met je afdeling kunt doen. Natuurlijk kun je ook het nieuwe spelboekje gebruiken!

Stuur vooral ook al je foto’s, activiteiten en filmpjes naar FIMCAP, dan kunnen zij dat weer aan alle anderen laten zien.  En vergeet ook niet zelf een mooi persbericht te versturen!

www.jongnederland.nl/activiteiten/internationale-activiteiten/fimcap-green-day

Fimcap Speeddating seminar 7-11 december 2011

09-11-2011


Fimcap Speeddating seminar is een seminar voor leiding om ervaring en kennis op te doen om zelf met je eigen afdeling een uitwisseling te orgraniseren met een afdeling van een andere Fimcap organisatie. Het seminar is van 7 t/m 11 december in Italië. De kosten zijn 50 euro en je krijgt 70% van je reiskosten vergoed. Meld je snel aan (voor 22 november)!

Kijk hier voor meer informatie en het programma

CJG-Workshop tijdens de afdelingsraad

26-10-2011


Dit jaar wordt de afdelingsraad gehouden op zaterdag 5 november bij Jong Nederland Bakel. De afdelingsraad duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur. Tussendoor wordt een lunch verzorgd. De agenda en de benodigde stukken zijn gepubliceerd op het ledengedeelte van de site. Dit jaar bieden we tijdens de afdelingsraad tevens de workshop Jong Nederland en het CJG aan.

Workshop Jong Nederland en het CJG
Iedere gemeente heeft sinds 2011 een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Maar wat is een CJG eigenlijk? Welke taak en rol heeft een CJG? Wat kun je als Jong Nederland-afdeling verwachten van een CJG?

Introductiecursus 5 november

25-10-2011


De eerst volgende Introductiecursus waar je aan kunt deelnemen is op 5 november 2011 bij Jong Nederland Wintelre. Je kunt je hiervoor ook individueel aanmelden. Stuur een mailtje naar info@jongnederland.nl.

Afdelingsraad 5 november

10-10-2011


Eén maal per jaar geven de afdelingen hun advies aan het Landelijk Bestuur op de afdelingsraad. Dit is een vergadering waar alle leiding en bestuursleden van Jong Nederland welkom zijn. Iedere afdeling wordt uitgenodigd om met een afvaardiging de afdelingsraad bij te wonen. 
Dit jaar wordt de afdelingsraad gehouden op zaterdag 5 november van 10.00 tot 15.00 uur bij Jong Nederland Bakel. Voor lunch wordt gezorgd. Met het formulier inschrijven activiteiten kun je je aanmelden voor de afdelingsraad.

Meer informatie vind je op het ledengedeelte van de site.

Jantje Beton: 50% voor eigen afdeling

10-10-2011


Jantje Beton heeft nog ruimte voor afdelingen om mee te lopen met de Jantje Beton Collecte. De collecteopbrengst is een aardig steuntje in de rug voor afdelingen. De afdelingen die momenteel mee doen met de collecte zien als grootste voordeel dat ze 50% van de opbrengst zelf mogen houden. Daarnaast levert de collecte lokaal extra aandacht op en brengen de afdelingen hiermee hun eigen activiteiten onder de aandacht. Je kunt de helft van de collecteopbrengst gebruiken voor eigen activiteiten. Jong Nederland afdelingen kunnen de opbrengst bijvoorbeeld gebruiken voor het zomerkamp. De collecteweek is van 5 tot en met 10 maart 2012, in deze week kun je zelf bepalen wanneer je wilt collecteren.

Hier kun je meer lezen en je aanmelden

Kleur je clubhuis

05-10-2011


Flexa onderstreept het belang van de clubs en steunt met haar nieuwe Let’s Color campagne clubs en verenigingen door 40.000 blikken verf weg te geven en daarmee meer kleur in het verenigingsleven aan te brengen. Nederlanders kunnen door middel van deze actie kleur aanbrengen in clubhuizen.

De kopers van een blik Flexa muurverf ontvangen een code waarmee ze gratis via internet een blik verf kunnen doneren aan een club. Verschillende Jong Nederland afdelingen hebben zich al aangemeld. Jong Nederland Diessen heeft zelfs de benodigde blikken verf al gedoneerd gekregen! De actie loopt nog tot 23 oktober.

Ga naar de website kleureenclubhuis.nl en meld je afdeling aan

Districtsactiviteit in Idee

05-10-2011


Willen jullie met jullie districtsactiviteit ook staan in het activiteiten-jaaroverzicht 2012 in Idee? Stuur dan voor 1 november een overzicht met de activiteiten naar idee@jongnederland.nl.

Je komt dan ook in de activiteiten-agenda op de site.

Pagina: 1 .... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 .... 29