Bestel ons nieuwe spelboekje Natuurspelen!

21-09-2011


Vanaf vandaag is ons nieuwe spelboekje te bestellen! Het nieuwe spelboekje Natuurspelen! is een boekje vol natuurspelen en –activiteiten uitgebracht door Jong Nederland om het spelen in en met de natuur te bevorderen.
Natuurspelen! is gemaakt voor iedereen die, beroepsmatig of in zijn vrije tijd, met kinderen werkt. Natuurspelen! is er ook voor ouders. Natuurspelen! is verkrijgbaar via de webshop en kost € 12,50 (excl. verzend- en handelingskosten).

Hier ga je direct naar de webshop

Verzending naar de afdelingen

20-09-2011


Vandaag gaat er een pakket op de post naar iedere afdelingssecretaris. Hierin kun je (voor ieder ingeschreven kaderlid) het nieuwe spelboekje Natuurspelen! vinden, een aantal exemplaren van de nieuwe poster met de omgangsregels van Jong Nederland (hang deze duidelijk zichtbaar op in je accommodatie!) en nog meer interessante informatie voor je afdeling.

Lees hier meer over de poster met omgangsregels

24 september: Gratis workshop Positief Opgroeiklimaat

14-09-2011


Op zaterdag 24 september van 10.00 tot 15.00 uur kun je in Den Bosch gratis onderstaande workshops volgen:

- Introductieworkshop: De maatschappij zijn wij allemaal
- Verdiepingsworkshop 1: Positief omgaan met jeugdigen
- Verdiepingsworkshop 2: Positief omgaan met bijzonderen jeugdigen
- Verdiepingsworkshop 3: Positief omgaan met ouders

Hier kun je meer lezen en de flyer downloaden

Gezocht: organisator Kaderschouw 2012

05-09-2011

In 2010 hebben ruim 500 Jong Nederlanders van 34 afdelingen genoten van de Kaderschouw georganiseerd door Jong Nederland HDL in Heeswijk-Dinter-Loosbroek! Velen zijn zich al aan het verheugen op de volgende Kaderschouw. Welke afdeling of district wil volgend jaar de Kaderschouw organiseren?

Week van het Applaus: 11 - 18 september

04-09-2011


Bij Jong Nederland zijn heel veel vrijwilligers actief. Deze vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in. Er is een mooi moment om deze vrijwilligers te bedanken...

Van 11 tot en met 18 september vindt namelijk de Week van het Applaus plaats. Gedurende deze week kunnen afdelingen hun vrijwilligers op eigen wijze een applaus geven. Organiseer ook een applaus! Het leukste is om vrijwilligers te verrassen met een applaus, maar het hoeft natuurlijk niet compleet als een verrassing te komen. Het kan ook heel goed zijn dat je speciaal iets organiseert voor jullie vrijwilligers en dat jullie op dat moment voor hen applaudisseren.

Doe mee aan de Week van de Opvoeding!

31-08-2011


Van 10 tot 17 oktober is er in Nederland van alles te doen over opvoeden. Toon jullie aanbod voor kinderen en ouders tijdens de Week van de Opvoeding: plaats jullie activiteit(en).

Ga naar de website

Aanvraagformulier Burendag moet uiterlijk 3 september binnen zijn

30-08-2011


Op zaterdag 24 september is het voor de 6e keer burendag. Dus, koppen bij elkaar, meld je met je afdeling aan op www.burendag.nl en nodig de buren (de buurt, wijk of dorp) uit om kennis te maken met jullie Jong Nederland afdeling. Laat zien wat jullie doen!

Het Oranje Fonds maakt de goede ideeën mogelijk met een vergoeding van maximaal 500 euro. Het aanvraagformulier moet uiterlijk zaterdag 3 september om 12.00 uur bij het Oranje Fonds binnen zijn.

Kijk voor meer informatie en om jullie idee in te dienen op de website van www.burendag.nl.  

Kleur je clubhuis

24-08-2011


Flexa onderstreept het belang van de clubs en steunt met haar nieuwe Let’s Color campagne clubs en verenigingen door 40.000 blikken verf weg te geven en daarmee meer kleur in het verenigingsleven aan te brengen. Nederlanders kunnen door middel van deze actie kleur aanbrengen in clubhuizen.

Vanaf 29 augustus kunnen clubs zich aanmelden, vanaf 12 september krijgen de kopers van een blik Flexa muurverf een code waarmee ze gratis via internet een blik verf kunnen doneren aan een club.

Ga naar de website kleureenclubhuis.nl en meld je afdeling aan

In september en oktober voor € 10,25 p.p. naar Hellendoorn

23-08-2011


Ga in september en oktober met 50% korting naar Avonturenpark Hellendoorn. De kortingsbonnen kun je opvragen bij het Landelijk Bureau van Jong Nederland. Stuur een mailtje naar info@jongnederland.nl.

Fimcap World Camp 2012

10-08-2011


Het Fimcap wereldkamp wordt in 2012 gehouden in Paraguay van 14 juli tot 2 augustus.

Tijdens het wereldkamp krijgen de 60 deelnemers van over de hele wereld de gelegenheid elkaar te ontmoeten en te praten over je eigen jeugd- en jongerenorganisatie en land. Ook ga je een week in groepjes vrijwilligerswerk doen bij een lokaal project. Je verblijft dan bij een gastfamilie en beleeft de dagelijkse gang van zaken in Paraguay. Meer informatie volgt.

Pagina: 1 .... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27