Gratis VOG voor Jong Nederlanders

29-08-2012


Het Landelijke Bestuur Jong Nederland adviseert om voor alle kaderleden (leiding en bestuursleden) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. Een VOG sluit uiteraard seksueel misbruik in het verleden en toekomst niet uit, maar laat wel zien dat wij als Jong Nederland ons bewust bezig houden met dit onderwerp en kan zo potentiële daders afschrikken. Als Jong Nederlander kun je nu (voor het einde van 2012) een gratis VOG aanvragen. In 2012 worden de kosten van de aanvraag door de overheid vergoed.

Om als Jong Nederland afdeling de kosten van het aanvragen van een VOG, die in 2012 is aangevraagd, vergoed te krijgen, moet minimaal voldaan worden aan de volgende voorwaarden:
- de vrijwilligers zijn ingeschreven bij het Landelijk Bureau,
- alle vrijwilligers van de afdeling hebben de gedragscode getekend,
- de VOG’s zijn digitaal aangevraagd,
- de originele VOG’s en de betalingsbewijzen zijn ingeleverd bij het ! afdelingsbestuur,
- het afdelingsbestuur mailt een overzicht met namen, VOGnummers en betalingsbewijzen naar het Landelijk Bureau.

Lees hier meer over hoe het werkt

Nu al 360 inschrijvingen voor de Kaderschouw!

28-08-2012


Het is weer bijna zover, Kaderschouw 2012, dit jaar gehouden in het dorpje Zijtaart in Brabant. Het goed gaat met de organisatie en er is een heel mooi programma samengesteld. Er zijn nu 360 inschrijvingen vanuit 29 Jong Nederland afdelingen. Zorg dat jullie er ook bij zijn!
Er zijn verschillende groepen die zich wel hebben opgegeven, maar nog niet hebben betaald: doe dit nog snel! Tevens zijn er verschillende groepen die zich nog niet hebben aangemeld. Doe dit nog deze week!

Kaderschouw: meld je nog snel aan!

22-08-2012


Het is bijna zover…. Nog een paar weken en dan barst de Kaderschouw los. Meld je nog snel aan! De organisatie is druk bezig geweest met het samenstellen van een spectaculair en vooral gezellig programma.

Handige weetjes:
- Terrein open 12.00 uur
- Opening Kaderschouw 13.30 uur
- Start middagprogramma 13.45 uur
- Start avondprogramma 19.30 uur
- Facebook: Jong Nederland Kaderschouw 2012
- Zelf meegenomen drank is niet toegestaan
- Nieuwsbrief volgt nog

EHBO-app helpt ook bij kinderongelukken

21-08-2012


Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom heeft het Rode Kruis de dertien meest voorkomende ongevallen bij kinderen toegevoegd aan de EHBO-app. Verder is er ook informatie over sportblessures toegevoegd aan de EHBO-app. Zorg dus dat je de vernieuwde EHBO-app op je smartphone installeert. Op de website van het Rode Kruis kun je de EHBO-app downloaden. De app is beschikbaar voor Android-, iPhone- en Windows Phone-toestellen. Heb je een ander toestel, dan kun je een pdf-bestand downloaden met algemene informatie over eerstehulpverlening.

EHBO-app of pdf downloaden

De inschrijving voor de Kaderschouw is gestart!

23-06-2012


Je kunt je vanaf vandaag inschrijven voor de Kaderschouw op 15 en 16 september. De Kaderschouw wordt gehouden bij Jong Nederland Zijtaart. Vroege vogels schrijven zich in voor 15 juli. Je vroege vogelkorting geldt echter alleen als ook voor die tijd je betaling binnen is!
 

 inschrijven en betalen voor 15 juli € 22,50
 inschrijven en betalen tussen 15 juli en 15 augustus  € 27,50
 inschrijven en betalen tussen 15 augustus en 10 september  € 30,=

Hier kun je je afdeling aanmelden

Kan jouw club wel een kleurtje gebruiken?

13-06-2012


Dat komt goed uit, want Flexa geeft 40.000 blikken muurverf weg! Ook aan jouw club! Bij elk blik Flexa dat je tot 31 oktober 2012 koopt, krijg je een actiecode voor een gratis blik binnenmuurverf. Flexa Let’s Colour stelt daarvoor 24 kleuren beschikbaar waaruit gekozen kan worden. De kleurkeuze en verdeling van de liters per kleur is aan te passen gedurende de actieperiode. Meld je afdeling aan of doneer jouw gratis blik(ken) aan een andere deelnemende Jong Nederland afdeling!
Vul je clubkleuren in via www.facebook.com/FlexaNL en krijg een gratis actiecode.

Hier meld je je afdeling aan.

Oproep van de NOV aan politieke partijen

13-06-2012


De NOV (vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) roept politieke partijen op om in hun programma’s duidelijke keuzes te maken ter bevordering van het vrijwilligerswerk.
Wie van mening is dat vrijwilligerswerk een verantwoordelijkheid van de gemeente is, moet zich realiseren dat in de ene gemeente de civil society zal opbloeien en in de andere verdorren. Wij hopen en verwachten dat politieke partijen ervoor kiezen op rijksniveau de randvoorwaarden voor een bloeiende civil society te scheppen.
De NOV staat voor Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk en bestaat uit bijna alle grote vrijwilligersorganisaties (ook Jong Nederland) en (lokale) ondersteuningsorganisaties die bouwen aan de civil society.


Lees hier wat een partijprogramma moet omvatten.

Buitenspeeldag

06-06-2012


Op woensdagmiddag 13 juni 2012 is het weer Buitenspeeldag! Op verschillende plekken in Nederland worden leuke activiteiten georganiseerd zodat kinderen lekker buiten kunnen spelen. Doe ook mee met jouw Jong Nederland afdeling!
Organisatoren van een Buitenspeellocatie kunnen zich op www.buitenspeeldag.nl opgeven voor de Buitenspeeldag. Na registratie ontvang je een startpakket.

Nu jullie eigen pagina op KAZ!

23-05-2012


De afdelingen die nog geen gebruik hebben gemaakt van dit geweldige aanbod (gratis reclame voor jouw afdeling en een gemakkelijke manier om nieuwe leden te werven), krijgen deze week op de KinderActiviteitenZoeker een pagina met hun gegevens. Deze hoef je alleen nog maar aan te vullen met specifieke afdelingsgegevens. Het wachtwoord wordt volgende week naar de secretaris van je afdeling gemaild.


Op 27 april is de zoekmachine, KinderActiviteitenZoeker, gelanceerd in Nederland met activiteiten voor kinderen tot 18 jaar. Makkelijk vindbaar op postcode, trefwoord, categorie Jong Nederland, activiteit en leeftijd. Dit is en blijft gratis. Kijk voor instructie op de website en zorg ervoor dat ook jullie activiteiten vindbaar zijn voor ouders en kinderen. Zet naast je reguliere opkomsten, ook het Jong Nederland logo bij je activiteiten.

Overzicht verhuur blokhutten

16-05-2012

Veel afdelingen verhuren hun blokhut. Op de website vind je een actueel overzicht.
Verhuurt jullie afdeling ook, maar sta je niet op de lijst? Download dan het blokhutformulier en stuur het ingevuld naar het Landelijk Bureau.

Ga naar de blokhuttenverhuurlijst

Pagina: 1 .... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 .... 32