Afdelingsraad 5 november

10-10-2011


Eén maal per jaar geven de afdelingen hun advies aan het Landelijk Bestuur op de afdelingsraad. Dit is een vergadering waar alle leiding en bestuursleden van Jong Nederland welkom zijn. Iedere afdeling wordt uitgenodigd om met een afvaardiging de afdelingsraad bij te wonen. 
Dit jaar wordt de afdelingsraad gehouden op zaterdag 5 november van 10.00 tot 15.00 uur bij Jong Nederland Bakel. Voor lunch wordt gezorgd. Met het formulier inschrijven activiteiten kun je je aanmelden voor de afdelingsraad.

Meer informatie vind je op het ledengedeelte van de site.

Jantje Beton: 50% voor eigen afdeling

10-10-2011


Jantje Beton heeft nog ruimte voor afdelingen om mee te lopen met de Jantje Beton Collecte. De collecteopbrengst is een aardig steuntje in de rug voor afdelingen. De afdelingen die momenteel mee doen met de collecte zien als grootste voordeel dat ze 50% van de opbrengst zelf mogen houden. Daarnaast levert de collecte lokaal extra aandacht op en brengen de afdelingen hiermee hun eigen activiteiten onder de aandacht. Je kunt de helft van de collecteopbrengst gebruiken voor eigen activiteiten. Jong Nederland afdelingen kunnen de opbrengst bijvoorbeeld gebruiken voor het zomerkamp. De collecteweek is van 5 tot en met 10 maart 2012, in deze week kun je zelf bepalen wanneer je wilt collecteren.

Hier kun je meer lezen en je aanmelden

Kleur je clubhuis

05-10-2011


Flexa onderstreept het belang van de clubs en steunt met haar nieuwe Let’s Color campagne clubs en verenigingen door 40.000 blikken verf weg te geven en daarmee meer kleur in het verenigingsleven aan te brengen. Nederlanders kunnen door middel van deze actie kleur aanbrengen in clubhuizen.

De kopers van een blik Flexa muurverf ontvangen een code waarmee ze gratis via internet een blik verf kunnen doneren aan een club. Verschillende Jong Nederland afdelingen hebben zich al aangemeld. Jong Nederland Diessen heeft zelfs de benodigde blikken verf al gedoneerd gekregen! De actie loopt nog tot 23 oktober.

Ga naar de website kleureenclubhuis.nl en meld je afdeling aan

Districtsactiviteit in Idee

05-10-2011


Willen jullie met jullie districtsactiviteit ook staan in het activiteiten-jaaroverzicht 2012 in Idee? Stuur dan voor 1 november een overzicht met de activiteiten naar idee@jongnederland.nl.

Je komt dan ook in de activiteiten-agenda op de site.

Start inschrijving Zwerfweekend 2012

01-10-2011


Het Zwerfweekend 2012 vindt plaats van 16 t/m 20 mei 2012. Er zijn ieder jaar maar een beperkt aantal plaatsen vrij, meld je dus snel aan! De inschrijving start op 1 oktober.

Kijk hier voor meer informatie en de foto's van het Zwerfweekend 2011

1 t/m 31 oktober: de brandpreventieweken

01-10-2011


De hele maand oktober voeren de Nederlandse brandweerkorpsen de actie ‘Wat doe JIJ bij brand? Daar moet je nu over nadenken!‘. Door een korte brandveiligheidstest op www.watdoejijbijbrand.nl wordt je geconfronteerd met je eigen gedrag. De campagne ‘Wat doe JIJ bij brand?’ richt zich op veiligheidsbewustzijn, het plaatsen van werkende rookmelders en het oefenen van een vluchtplan.
Wat doe JIJ bij brand? Speel ook in jullie accomodatie het vluchtspel.

Download hier het vluchtspel

Bestel ons nieuwe spelboekje Natuurspelen!

21-09-2011


Vanaf vandaag is ons nieuwe spelboekje te bestellen! Het nieuwe spelboekje Natuurspelen! is een boekje vol natuurspelen en –activiteiten uitgebracht door Jong Nederland om het spelen in en met de natuur te bevorderen.
Natuurspelen! is gemaakt voor iedereen die, beroepsmatig of in zijn vrije tijd, met kinderen werkt. Natuurspelen! is er ook voor ouders. Natuurspelen! is verkrijgbaar via de webshop en kost € 12,50 (excl. verzend- en handelingskosten).

Hier ga je direct naar de webshop

Verzending naar de afdelingen

20-09-2011


Vandaag gaat er een pakket op de post naar iedere afdelingssecretaris. Hierin kun je (voor ieder ingeschreven kaderlid) het nieuwe spelboekje Natuurspelen! vinden, een aantal exemplaren van de nieuwe poster met de omgangsregels van Jong Nederland (hang deze duidelijk zichtbaar op in je accommodatie!) en nog meer interessante informatie voor je afdeling.

Lees hier meer over de poster met omgangsregels

24 september: Gratis workshop Positief Opgroeiklimaat

14-09-2011


Op zaterdag 24 september van 10.00 tot 15.00 uur kun je in Den Bosch gratis onderstaande workshops volgen:

- Introductieworkshop: De maatschappij zijn wij allemaal
- Verdiepingsworkshop 1: Positief omgaan met jeugdigen
- Verdiepingsworkshop 2: Positief omgaan met bijzonderen jeugdigen
- Verdiepingsworkshop 3: Positief omgaan met ouders

Hier kun je meer lezen en de flyer downloaden

Gezocht: organisator Kaderschouw 2012

05-09-2011

In 2010 hebben ruim 500 Jong Nederlanders van 34 afdelingen genoten van de Kaderschouw georganiseerd door Jong Nederland HDL in Heeswijk-Dinter-Loosbroek! Velen zijn zich al aan het verheugen op de volgende Kaderschouw. Welke afdeling of district wil volgend jaar de Kaderschouw organiseren?

Pagina: 1 .... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 .... 30