Kaderschouw: meld je nog snel aan!

22-08-2012


Het is bijna zover…. Nog een paar weken en dan barst de Kaderschouw los. Meld je nog snel aan! De organisatie is druk bezig geweest met het samenstellen van een spectaculair en vooral gezellig programma.

Handige weetjes:
- Terrein open 12.00 uur
- Opening Kaderschouw 13.30 uur
- Start middagprogramma 13.45 uur
- Start avondprogramma 19.30 uur
- Facebook: Jong Nederland Kaderschouw 2012
- Zelf meegenomen drank is niet toegestaan
- Nieuwsbrief volgt nog

EHBO-app helpt ook bij kinderongelukken

21-08-2012


Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom heeft het Rode Kruis de dertien meest voorkomende ongevallen bij kinderen toegevoegd aan de EHBO-app. Verder is er ook informatie over sportblessures toegevoegd aan de EHBO-app. Zorg dus dat je de vernieuwde EHBO-app op je smartphone installeert. Op de website van het Rode Kruis kun je de EHBO-app downloaden. De app is beschikbaar voor Android-, iPhone- en Windows Phone-toestellen. Heb je een ander toestel, dan kun je een pdf-bestand downloaden met algemene informatie over eerstehulpverlening.

EHBO-app of pdf downloaden

De inschrijving voor de Kaderschouw is gestart!

23-06-2012


Je kunt je vanaf vandaag inschrijven voor de Kaderschouw op 15 en 16 september. De Kaderschouw wordt gehouden bij Jong Nederland Zijtaart. Vroege vogels schrijven zich in voor 15 juli. Je vroege vogelkorting geldt echter alleen als ook voor die tijd je betaling binnen is!
 

 inschrijven en betalen voor 15 juli € 22,50
 inschrijven en betalen tussen 15 juli en 15 augustus  € 27,50
 inschrijven en betalen tussen 15 augustus en 10 september  € 30,=

Hier kun je je afdeling aanmelden

Kan jouw club wel een kleurtje gebruiken?

13-06-2012


Dat komt goed uit, want Flexa geeft 40.000 blikken muurverf weg! Ook aan jouw club! Bij elk blik Flexa dat je tot 31 oktober 2012 koopt, krijg je een actiecode voor een gratis blik binnenmuurverf. Flexa Let’s Colour stelt daarvoor 24 kleuren beschikbaar waaruit gekozen kan worden. De kleurkeuze en verdeling van de liters per kleur is aan te passen gedurende de actieperiode. Meld je afdeling aan of doneer jouw gratis blik(ken) aan een andere deelnemende Jong Nederland afdeling!
Vul je clubkleuren in via www.facebook.com/FlexaNL en krijg een gratis actiecode.

Hier meld je je afdeling aan.

Oproep van de NOV aan politieke partijen

13-06-2012


De NOV (vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) roept politieke partijen op om in hun programma’s duidelijke keuzes te maken ter bevordering van het vrijwilligerswerk.
Wie van mening is dat vrijwilligerswerk een verantwoordelijkheid van de gemeente is, moet zich realiseren dat in de ene gemeente de civil society zal opbloeien en in de andere verdorren. Wij hopen en verwachten dat politieke partijen ervoor kiezen op rijksniveau de randvoorwaarden voor een bloeiende civil society te scheppen.
De NOV staat voor Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk en bestaat uit bijna alle grote vrijwilligersorganisaties (ook Jong Nederland) en (lokale) ondersteuningsorganisaties die bouwen aan de civil society.


Lees hier wat een partijprogramma moet omvatten.

Buitenspeeldag

06-06-2012


Op woensdagmiddag 13 juni 2012 is het weer Buitenspeeldag! Op verschillende plekken in Nederland worden leuke activiteiten georganiseerd zodat kinderen lekker buiten kunnen spelen. Doe ook mee met jouw Jong Nederland afdeling!
Organisatoren van een Buitenspeellocatie kunnen zich op www.buitenspeeldag.nl opgeven voor de Buitenspeeldag. Na registratie ontvang je een startpakket.

Nu jullie eigen pagina op KAZ!

23-05-2012


De afdelingen die nog geen gebruik hebben gemaakt van dit geweldige aanbod (gratis reclame voor jouw afdeling en een gemakkelijke manier om nieuwe leden te werven), krijgen deze week op de KinderActiviteitenZoeker een pagina met hun gegevens. Deze hoef je alleen nog maar aan te vullen met specifieke afdelingsgegevens. Het wachtwoord wordt volgende week naar de secretaris van je afdeling gemaild.


Op 27 april is de zoekmachine, KinderActiviteitenZoeker, gelanceerd in Nederland met activiteiten voor kinderen tot 18 jaar. Makkelijk vindbaar op postcode, trefwoord, categorie Jong Nederland, activiteit en leeftijd. Dit is en blijft gratis. Kijk voor instructie op de website en zorg ervoor dat ook jullie activiteiten vindbaar zijn voor ouders en kinderen. Zet naast je reguliere opkomsten, ook het Jong Nederland logo bij je activiteiten.

Overzicht verhuur blokhutten

16-05-2012

Veel afdelingen verhuren hun blokhut. Op de website vind je een actueel overzicht.
Verhuurt jullie afdeling ook, maar sta je niet op de lijst? Download dan het blokhutformulier en stuur het ingevuld naar het Landelijk Bureau.

Ga naar de blokhuttenverhuurlijst

Met spoed gevraagd: bestuursleden voor het Landelijk Bestuur!

02-04-2012


Het Landelijk Bestuur van Jong Nederland is dringend op zoek naar:
- een vice-voorzitter
- een secretaris
- bestuursleden ledenbelangen


Kom jij ons helpen of ken jij die Jong Nederlander wie dit op het lijf geschreven is?

Kijk hier voor meer informatie.

Introductiecursus: heb jij hem al gevolgd?

01-04-2012


De eerst volgende Introductiecursus waar je aan kunt deelnemen is op:
- 7 oktober 2012 bij District de Kempen
Je kunt je hiervoor ook individueel aanmelden. Stuur een mailtje naar info@jongnederland.nl.

Pagina: 1 .... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 .... 33