Week van het Applaus: 11 - 18 september

04-09-2011


Bij Jong Nederland zijn heel veel vrijwilligers actief. Deze vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in. Er is een mooi moment om deze vrijwilligers te bedanken...

Van 11 tot en met 18 september vindt namelijk de Week van het Applaus plaats. Gedurende deze week kunnen afdelingen hun vrijwilligers op eigen wijze een applaus geven. Organiseer ook een applaus! Het leukste is om vrijwilligers te verrassen met een applaus, maar het hoeft natuurlijk niet compleet als een verrassing te komen. Het kan ook heel goed zijn dat je speciaal iets organiseert voor jullie vrijwilligers en dat jullie op dat moment voor hen applaudisseren.

Doe mee aan de Week van de Opvoeding!

31-08-2011


Van 10 tot 17 oktober is er in Nederland van alles te doen over opvoeden. Toon jullie aanbod voor kinderen en ouders tijdens de Week van de Opvoeding: plaats jullie activiteit(en).

Ga naar de website

Aanvraagformulier Burendag moet uiterlijk 3 september binnen zijn

30-08-2011


Op zaterdag 24 september is het voor de 6e keer burendag. Dus, koppen bij elkaar, meld je met je afdeling aan op www.burendag.nl en nodig de buren (de buurt, wijk of dorp) uit om kennis te maken met jullie Jong Nederland afdeling. Laat zien wat jullie doen!

Het Oranje Fonds maakt de goede ideeën mogelijk met een vergoeding van maximaal 500 euro. Het aanvraagformulier moet uiterlijk zaterdag 3 september om 12.00 uur bij het Oranje Fonds binnen zijn.

Kijk voor meer informatie en om jullie idee in te dienen op de website van www.burendag.nl.  

Kleur je clubhuis

24-08-2011


Flexa onderstreept het belang van de clubs en steunt met haar nieuwe Let’s Color campagne clubs en verenigingen door 40.000 blikken verf weg te geven en daarmee meer kleur in het verenigingsleven aan te brengen. Nederlanders kunnen door middel van deze actie kleur aanbrengen in clubhuizen.

Vanaf 29 augustus kunnen clubs zich aanmelden, vanaf 12 september krijgen de kopers van een blik Flexa muurverf een code waarmee ze gratis via internet een blik verf kunnen doneren aan een club.

Ga naar de website kleureenclubhuis.nl en meld je afdeling aan

In september en oktober voor € 10,25 p.p. naar Hellendoorn

23-08-2011


Ga in september en oktober met 50% korting naar Avonturenpark Hellendoorn. De kortingsbonnen kun je opvragen bij het Landelijk Bureau van Jong Nederland. Stuur een mailtje naar info@jongnederland.nl.

Fimcap World Camp 2012

10-08-2011


Het Fimcap wereldkamp wordt in 2012 gehouden in Paraguay van 14 juli tot 2 augustus.

Tijdens het wereldkamp krijgen de 60 deelnemers van over de hele wereld de gelegenheid elkaar te ontmoeten en te praten over je eigen jeugd- en jongerenorganisatie en land. Ook ga je een week in groepjes vrijwilligerswerk doen bij een lokaal project. Je verblijft dan bij een gastfamilie en beleeft de dagelijkse gang van zaken in Paraguay. Meer informatie volgt.

Op kamp in het buitenland: EHIC

29-06-2011


De Europese gezondheidskaart heet officieel ‘European Health Insurance Card’ (EHIC).
Het kan gebeuren dat je tijdens het kamp in het buitenland snel zorg nodig hebt. In veel gevallen wil de dokter of het ziekenhuis dat je de rekening vooraf betaalt. Ga je op vakantie naar een land in de EU, EER of Zwitserland? Met de EHIC hoeft u de rekening niet meer vooraf te betalen. 

Iedereen kan kostenloos in aanmerking komen voor een EHIC. De EHIC is persoonsgebonden en dient daarom voor iedereen apart te worden aangevraagd. Via de webpagina kun je zelf je EHIC aanvragen voor een groot aantal zorgverzekeraars. De EHIC wordt binnen 4 werkdagen, nadat je de aanvraag hebt geplaatst bij je thuis afgeleverd.

Jong Nederland & Chiro: Stadsspel met de buren

28-06-2011


De WEB (Werkgroep Externe Betrekkingen) van Jong Nederland organiseert met de DIA (Dienst Internationale Activiteiten) van de Chiro (partnerorganisatie uit België) een weekend-stadsspel.

De activiteit bestaat uit twee weekenden waarbij de deelnemers in de herfst gast zijn bij Chiro (Antwerpen?) voor een stadspel en in de lente (2012) gast zijn bij Jong Nederland voor een stadsspel. Het eerste weekend is van 18 tot 20 november 2011.

De weekenden blijven zo low budget mogelijk. Qua aantal wordt gemikt op 30/30 (Chiro/JN) of 60 mensen in totaal.

Voor wie? Deze laagdrempelige internationale activiteit is voor 16+ers en voor kaderleden/leiding.

Aanmelden: Meld je snel aan via www.jongnederland.nl/activiteiten/inschrijven. Doe dit voor 25 september, vol = vol.

Zwerfweekend fotopagina

15-06-2011

Vakantiesluiting Landelijk Bureau

15-06-2011


Het Landelijk Bureau is gesloten van 8 juli tot 8 augustus. Houd hiermee rekening met eventuele bestellingen uit de webwinkel of aanvragen van spelden of kampvergunningen.

Pagina: 1 .... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30