Kleur je clubhuis

24-08-2011


Flexa onderstreept het belang van de clubs en steunt met haar nieuwe Let’s Color campagne clubs en verenigingen door 40.000 blikken verf weg te geven en daarmee meer kleur in het verenigingsleven aan te brengen. Nederlanders kunnen door middel van deze actie kleur aanbrengen in clubhuizen.

Vanaf 29 augustus kunnen clubs zich aanmelden, vanaf 12 september krijgen de kopers van een blik Flexa muurverf een code waarmee ze gratis via internet een blik verf kunnen doneren aan een club.

Ga naar de website kleureenclubhuis.nl en meld je afdeling aan

In september en oktober voor € 10,25 p.p. naar Hellendoorn

23-08-2011


Ga in september en oktober met 50% korting naar Avonturenpark Hellendoorn. De kortingsbonnen kun je opvragen bij het Landelijk Bureau van Jong Nederland. Stuur een mailtje naar info@jongnederland.nl.

Fimcap World Camp 2012

10-08-2011


Het Fimcap wereldkamp wordt in 2012 gehouden in Paraguay van 14 juli tot 2 augustus.

Tijdens het wereldkamp krijgen de 60 deelnemers van over de hele wereld de gelegenheid elkaar te ontmoeten en te praten over je eigen jeugd- en jongerenorganisatie en land. Ook ga je een week in groepjes vrijwilligerswerk doen bij een lokaal project. Je verblijft dan bij een gastfamilie en beleeft de dagelijkse gang van zaken in Paraguay. Meer informatie volgt.

Op kamp in het buitenland: EHIC

29-06-2011


De Europese gezondheidskaart heet officieel ‘European Health Insurance Card’ (EHIC).
Het kan gebeuren dat je tijdens het kamp in het buitenland snel zorg nodig hebt. In veel gevallen wil de dokter of het ziekenhuis dat je de rekening vooraf betaalt. Ga je op vakantie naar een land in de EU, EER of Zwitserland? Met de EHIC hoeft u de rekening niet meer vooraf te betalen. 

Iedereen kan kostenloos in aanmerking komen voor een EHIC. De EHIC is persoonsgebonden en dient daarom voor iedereen apart te worden aangevraagd. Via de webpagina kun je zelf je EHIC aanvragen voor een groot aantal zorgverzekeraars. De EHIC wordt binnen 4 werkdagen, nadat je de aanvraag hebt geplaatst bij je thuis afgeleverd.

Jong Nederland & Chiro: Stadsspel met de buren

28-06-2011


De WEB (Werkgroep Externe Betrekkingen) van Jong Nederland organiseert met de DIA (Dienst Internationale Activiteiten) van de Chiro (partnerorganisatie uit België) een weekend-stadsspel.

De activiteit bestaat uit twee weekenden waarbij de deelnemers in de herfst gast zijn bij Chiro (Antwerpen?) voor een stadspel en in de lente (2012) gast zijn bij Jong Nederland voor een stadsspel. Het eerste weekend is van 18 tot 20 november 2011.

De weekenden blijven zo low budget mogelijk. Qua aantal wordt gemikt op 30/30 (Chiro/JN) of 60 mensen in totaal.

Voor wie? Deze laagdrempelige internationale activiteit is voor 16+ers en voor kaderleden/leiding.

Aanmelden: Meld je snel aan via www.jongnederland.nl/activiteiten/inschrijven. Doe dit voor 25 september, vol = vol.

Zwerfweekend fotopagina

15-06-2011

Vakantiesluiting Landelijk Bureau

15-06-2011


Het Landelijk Bureau is gesloten van 8 juli tot 8 augustus. Houd hiermee rekening met eventuele bestellingen uit de webwinkel of aanvragen van spelden of kampvergunningen.

Introductiecursus zaterdag 18 juni in Twente

07-06-2011


De eerst volgende introductiecursus waar je aan kunt deelnemen is op zaterdag 18 juni. Je kunt je hiervoor ook individueel aanmelden. De cursus wordt gegeven in District Twente. Stuur een mailtje naar info@jongnederland.nl

Online cursus ‘Vinden en binden’

07-06-2011


MOVISIE ontwikkelde speciaal voor deelnemende organisaties aan NL DOET met financiering van het Oranje Fonds de cursus ‘Vinden en binden’.

De cursus geeft handvatten voor de werving en begeleiding van vrijwilligers. In een persoonlijk plan van aanpak bepaal je zelf de aandachtspunten voor jullie afdeling.

De online cursus bestaat uit een videoprogramma en duurt in totaal 1,5 uur. De cursus is nu ook toegankelijk voor jullie. Bij Code vul je in: NL-DOET2011.
Veel succes met ‘Vinden en binden’!

Ga naar de website www.oranjefonds.nl/bedankt

Burendag 2011: Koppen bij elkaar!

25-05-2011


Op zaterdag 24 september is het voor de 6e keer burendag. Dus, koppen bij elkaar, meld je met je afdeling aan op www.burendag.nl en nodig de buren (de buurt, wijk of dorp) uit om kennis te maken met jullie Jong Nederland afdeling. Laat zien wat jullie doen!

Het is een dag waarop men gezellig samen komt voor een kopje koffie en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt/ hun dorp. Want buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt/dorp. Organisatoren Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen daar graag bij. Waar Douwe Egberts inspireert en helpt met het bedenken van goede ideeën, maakt het Oranje Fonds deze goede ideeën mogelijk met een vergoeding van maximaal 500 euro.

Kijk hier voor meer informatie en om jullie idee in te dienen

Pagina: 1 .... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34