Kinderen, mij een zorg


In de instructie “Kinderen, mij een zorg!” leren vrijwilligers signalen van kinderen in de knel herkennen. Deze praktische instructie kost 2 uur van je tijd. Dan kun je als vrijwilliger de nodige stappen ondernemen en de verantwoordelijkheid vervolgens overdragen. Wil jij ook zo’n instructie in je eigen woonplaats? Lees dan hier verder.

Als vrijwilliger geef je om de kinderen en tieners waarmee je werkt en soms zijn ze je écht tot zorg. Herken jij het volgende? Je maakt je zorgen over een kind dat bijvoorbeeld erg druk is, veel blauwe plekken heeft, schichtig reageert op jouw hand op haar schouder of iets vertelt over zijn nare thuissituatie. Maar vanuit je rol als vrijwilliger weet je vaak niet wat je moet doen. Toch kun jij veel betekenen!
In de training 'Kinderen, mij een zorg!' krijg je informatie en handvatten over datgene wat jij kunt doen als vrijwilliger in dit soort situaties zodat een kind zo snel mogelijk geholpen kan worden.
Na deze praktische training weet jij welke stappen je kunt ondernemen. Als vrijwilliger kun je signalen in een vroegtijdig stadium opmerken en deze bespreekbaar maken. Het oplossen van problemen is vervolgens een taak van professionals.

Voor:             Alle vrijwilligers die werken met kinderen of tieners

Waar:            In jullie eigen plaats

Tijd:              2 uur

Kosten:          €125 voor een groep tot 15 personen, €160 bij 15-25 personen

Aanmelden:    noordoost@ymca.nl

Vanuit YMCAjeugdwerk worden instructiebijeenkomsten gegeven aan vrijwilligers die kinderen/tieners begeleiden in sportieve en recreatieve activiteiten. De instructie “Kinderen, mij een zorg!” is ontwikkeld samen met GGD Overijssel en speciaal gericht op vrijwilligers. Deze training wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds en het KANSfonds.