Handige handen in beweging


Korte omschrijving
Kinderen zijn nieuwsgierig hoe dingen werken of in elkaar zitten. Ze willen graag zélf experimenteren met materialen. Techniek heeft de toekomst en spreekt tot de verbeelding. Door technische ontwikkelingen verandert onze samenleving steeds sneller. Spelen met wetenschap en techniek kunnen een nieuwe impuls geven aan de activiteiten van Jong Nederland. Kinderen ontpoppen zich als echte scheppers van bewegende constructies. Tijdens deze workshop gaan we lekker aan de slag.  

Voor wie
Voor iedereen die geïnteresseerd is in techniek en het maken van technische knutsels met zijn groep.  

In deze workshop
* Maak je verschillende technische knutsels. Door ze zelf te maken ervaar je op welke manier je kinderen het beste kunt helpen als zijzelf aan de slag gaan.
* Ervaar je welke spellen en activiteiten je allemaal kunt doen met de gemaakte knutsels.  

Opzet
Een praktische workshop waarin je zelf aan de slag gaat met het maken van technische knutsels zoals: trektol, zweefbalspel, trekfluit, zenuwdraadspel, hoei-hoei-machine en de klip-klap-rarekslang. De materialen die nodig om de unieke technische knutsels te maken zijn, bij JongNL Limburg te koop.  

Nodig Een binnenruimte met stoelen en tafels/ handvaardigheidsruimte, en in deze ruimte plaats waar de spellen gespeeld kunnen worden. 

Overige praktische informatie en kosten
* Deze workshop wordt op locatie gegeven bij de Jong Nederland-afdeling en kan plaatsvinden op een avond of in het weekend.
* De workshops duurt 2 ½ uur.
* De workshop is aan te vragen vanaf 10 deelnemers. Het maximale aantal deelnemers is 24.
* De kosten voor deze workshop bedragen € 140,00. Daarbovenop komt de reiskosten vanuit Melick à € 0,25 per kilometer én € 3,50 p.p. voor technische knutsels en verbruiksmaterialen. 

Deze workshop aanvragen
Wil je deze workshop aanvragen? Neem dan contact op met het Landelijk Bureau Jong Nederland
(013-58 000 85 of info@jongnederland.nl). 
 

Het is ook mogelijk om voor één datum meerdere workshops aan te vragen; op die manier kun je een trainingsdag samenstellen met meerdere workshops. Het Landelijk Bureau Jong Nederland denkt graag met je mee hoe zo’n dag vormgegeven kan worden.