Programmeren


Korte omschrijving

Een goede opbouw in je programma is de basis voor het groepdraaien met jeugd en jongeren. Programmeren is het plannen, voorbereiden, uitvoeren en evalueren van de activiteiten die je met de kinderen onderneemt. Hierbij houd je onder andere rekening met de interesses en de leeftijd van de kinderen en of het uitvoerbaar is in de daarvoor beschikbare ruimte. Alle aspecten van (goed) programmeren worden stap voor stap besproken. 
 

Voor wie
Voor iedereen die het lastig vindt om een goed gevuld en gevarieerd programma te maken en die graag een opfrisser wil in hoe je het maken van een programma structureel aanpakt. Het doel is leren beter te programmeren.  

In deze workshop
* Ervaar je de 6 stappen van programmeren, van ideeën verzamelen tot het evalueren van het programma.
* Bespreken we de randvoorwaarden bij het maken van een programma; waar dien je allemaal rekening mee te houden?
* Leer je, in spelvorm, een programma te maken voor een aangereikte leeftijdsgroep, ruimte en spelmaterialen. Er wordt een beroep gedaan op je creatieve geest. Je sluit de workshop geïnspireerd af.  

Opzet
Met het verhaal van de cursusleider ga je snel praktisch aan de slag. Van het uitwisselen van ervaringen met leiding van andere afdelingen leer je veel.  

Nodig
Een binnenruimte met stoelen en tafels en een speelzaal. 

Overige praktische informatie en kosten
* Deze workshop wordt op locatie gegeven bij de Jong Nederland-afdeling en kan plaatsvinden op een avond of in het weekend.
* De workshop duurt 2 ½ uur.
* De workshop is aan te vragen vanaf 10 deelnemers. Het maximale aantal deelnemers is 24.
* De kosten voor deze workshop bedragen € 140,00. Daarbovenop komt de reiskosten vanuit Melick à € 0,25 per kilometer.  

Deze workshop aanvragen
Wil je deze workshop aanvragen? Neem dan contact op met het Landelijk Bureau Jong Nederland
(013-58 000 85 of info@jongnederland.nl). 
 

Het is ook mogelijk om voor één datum meerdere workshops aan te vragen; op die manier kun je een trainingsdag samenstellen met meerdere workshops. Het Landelijk Bureau Jong Nederland denkt graag met je mee hoe zo’n dag vormgegeven kan worden.