Landelijk Bestuur


Het Landelijk Bestuur van Jong Nederland bestaat volledig uit vrijwilligers. Het Landelijk Bestuur behartigt de belangen van de aangesloten afdelingen, vrijwilligers en jeugdleden, zodat Jong Nederland een plaats is om te kunnen spelen op een vrolijke, speelse, uitdagende, veilige en deskundige manier. Om dit te kunnen realiseren moet er een gedegen landelijk beleid zijn. Dit beleid wordt gevormd door het Landelijk Bestuur met invloed van landelijke ontwikkelingen, gebeurtenissen en trends binnen en buiten Jong Nederland èn signalen, ontwikkelingen, problemen en successen bij afdelingen.

Het Landelijk Bestuur kom je overal tegen!

De jaarlijkse afdelingsraad is een belangrijk contactmoment. Andere momenten kunnen zijn: tijdens een districtsvergadering of op afspraak bij een afdeling. Ook kan iemand van het bestuur een speld van verdienste uitreiken, je jubileumfeest of een openingsreceptie van een nieuwe of gerenoveerde blokhut bezoeken. Het Landelijk Bestuur praat je bij over belangrijke en/of interessante ontwikkelingen op landelijk niveau, hoort graag wat de afdelingen bezighoudt en fungeert als doorgeefluik naar het Landelijk Bureau waar je terecht kunt met je vragen.

Het bestuur houdt zich bezig met financiën, personeel Landelijk Bureau, beleid en bestaat uit de voorzitter, vicevoorzitter, secretaris, penningmeester en algemeen bestuursleden. Het bestuur is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van het landelijk beleid. De uitvoering van het beleid wordt gedaan door leden van het bestuur, medewerkers van het Landelijk Bureau en landelijke vrijwilligers.

Interim-voorzitter: Sjouke Posthumus
Penningmeester:  Erwin Smolders
Secretaris: vacant
Vicevoorzitter: vacant
Algemeen bestuurslid:  Koen van der Heijden
Algemeen bestuurslid:  vacant
Algemeen bestuurslid:  vacant

Het is altijd mogelijk om met het Landelijk Bestuur in contact te komen. Dit kan via het Landelijk Bureau.

Heb je interesse in een uitdagende bestuursfunctie bij het Landelijk Bestuur van Jong Nederland?


Kijk bij de vacatures en/of neem contact op met het Landelijk Bureau 013 580 00 85 of info@jongnederland.nl

Interim voorzitter


Wegens persoonlijke omstandigheden heeft Martijn van der Linden tijdelijk, tot november 2019, zijn werkzaamheden als voorzitter van het Landelijk Bestuur Jong Nederland onderbroken. Zijn werkzaamheden worden overgenomen door Sjouke Posthumus. Sjouke is een Jong Nederlander in hart en nieren. Zijn roots liggen bij de afdelingen Halfweg en Spaarndam. Van 2001 tot 2010 was hij onder andere vicevoorzitter en secretaris van het Landelijk Bestuur en daarvoor was hij lid van diverse landelijke werkgroepen waaronder de Werkgroep Externe Betrekkingen. We zijn blij met de benoeming van Sjouke als interim-voorzitter en wensen hem veel succes!