Spelmix!


Spelmix! is een boekje vol leuke snel te spelen spelletjes, uitgebracht door Jong Nederland. Voor deze spelletjes heb je geen of weinig materiaal nodig. Met Spelmix! heb je altijd leuke spelideeën bij de hand. Spelmix! is gemaakt voor iedereen die, beroepsmatig of in zijn vrije tijd, met kinderen werkt. Spelmix! is er ook voor ouders.

Jong Nederland is een landelijke jeugd- en jongerenorganisatie die veel waarde hecht aan het laten spelen van jeugdigen. Via het spel bevordert Jong Nederland het respect voor mensen, voor leven en voor de natuur. Het spelen van een spel schept voorwaarden om bij jeugdigen een houding te ontwikkelen waarbij ieder mens uniek, onvervangbaar en waard is om gerespecteerd te worden. Spelen is een wezenlijk onderdeel van het leven. Tijdens het spelen ontdekt het kind de ander, de wereld en vooral zichzelf. Spelen betekent ontmoeting, ontspanning en ontplooiing. Spelen is leren leven. En spelen is vooral leuk! Jong Nederland wenst je veel speelplezier!

Omdat Spelmix! niet meer verkrijgbaar is, kun je 'm hieronder downloaden.

Uitgave 2006
ISBN-10: 90-72348-12-5

ISBN-13: 978-90-72348-12-8

Hoe werkt dit boekje?


In dit boekje vind je een bonte mix van leuke en snel te spelen spelletjes, waar je geen of weinig materiaal voor nodig hebt. Steek het boekje in je broekzak en neem het mee als je met een groep kinderen op pad gaat. Als je dan snel een spel nodig hebt heb je een heleboel ideeën bij de hand. Het boekje is ook te gebruiken om een verjaardagsfeestje, een familiedag of buurtfeest te vullen met leuke activiteiten.

Leeftijd
De leeftijdsaanduiding bij elk spel wil alleen zeggen dat kinderen vanaf die leeftijd het spel aankunnen. Maar ook oudere kinderen kunnen enorm veel plezier beleven aan het spel. Door extra spelregels toe te voegen of een variant toe te passen maak je een spel snel geschikt voor oudere spelers.

De Spelboekjes

- Natuurspelen!
- Spelen met knopen en pionieren
- Speurtochten
- Sportspelen!

zijn verkrijgbaar via de webwinkel. Zie nu ook onze combi-actie!