Handige handen in beweging


Kinderen zijn nieuwsgierig hoe dingen werken of in elkaar zitten. Ze willen graag zélf experimenteren met materialen. Techniek heeft de toekomst en spreekt tot de verbeelding. Door technische ontwikkelingen verandert onze samenleving steeds sneller. Spelen met wetenschap en techniek kunnen een nieuwe impuls geven aan de activiteiten van Jong Nederland. Kinderen ontpoppen zich als echte scheppers van bewegende constructies. Tijdens deze workshop gaan we lekker aan de slag.

Voor wie
Voor iedereen die geïnteresseerd is in techniek en het maken van technische knutsels met zijn groep.

In deze workshop
* Maak je verschillende technische knutsels. Door ze zelf te maken ervaar je op welke manier je kinderen het beste kunt helpen als zijzelf aan de slag gaan.
* Ervaar je welke spellen en activiteiten je allemaal kunt doen met de gemaakte knutsels.

Opzet
Een praktische workshop waarin je zelf aan de slag gaat met het maken van technische knutsels zoals: trektol, zweefbalspel, ratel, trekfluit, zenuwdraadspel, hoei-hoei-machine en de klip-klap-ratelslang. De materialen die nodig om de unieke technische knutsels te maken zijn, bij JongNL te koop.

Nodig
Een binnenruimte met stoelen en tafels/ handvaardigheidsruimte en in deze ruimte plaats waar de spellen gespeeld kunnen worden.


Kosten en goed om te weten
www.jongnederland.nl/trainingen/workshops