Jong Nederland, jouw club!


Jong Nederland is een landelijke jeugd- en jongerenorganisatie, die jonge mensen de ruimte geeft die ze nodig hebben. Jong Nederland wil iedereen van 4 tot 18 jaar in hun vrije tijd de mogelijkheid bieden om te spelen, voor ontspanning en ontplooiing.

festival 1festival 2festival 4festival 6festival 7festival 5

Leeftijdsgroepen


Omdat iedereen het leuk vindt om met leeftijdgenoten te spelen of actief te zijn, zijn de clubs ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen.

4, 5 & 6 jarigen, de Minioren
De Minioren vragen om een spel dat bij hun leeftijd past, een spel vol beweging en vol variatie, met korte opdrachtjes waarin ze hun fantasie en hun energie kwijt kunnen. Dat kan bij Jong Nederland.

7, 8 & 9 jarigen: de Maxioren
De Maxioren spelen graag in een groep. Ze zijn van nature actief. Hun wereld is één en al spel, en één en al nieuwsgierigheid. De spelmogelijkheden hiervoor zijn talrijk: sport en spel, er op uit trekken of de wereld ontdekken door middel van opdrachten.

10, 11 & 12 jarigen: Junioren
De Junioren zijn graag actief bezig in teamverband. Zij hebben een kritische kijk in de wereld om hun heen en willen steeds nieuwe dingen ontdekken. Activiteiten die hen aanspreken zijn: themagericht werken, teamsporten, creatief spel en activiteiten gericht op samenwerking.

13, 14 & 15 jarigen: Senioren
Als Senior wil je graag de 'alledaagse' sleur ontduiken. Gezelligheid en helemaal jezelf kunnen zijn vind je belangrijk. Je hebt veel behoefte aan het samen zijn in een groep, de eenheid en de sfeer. Veel verschillende types, maar toch één groep.

16 & 17 jarigen: 16+ ers
16+ ers willen zelfstandig zijn. Gezelligheid is belangrijk. Zelf activiteiten bedenken en organiseren met je vrienden van de club. Of helpen bij één van de andere leeftijdsgroepen. Een verantwoordelijke taak. 16+ ers hebben de toekomst bij Jong Nederland. Vaak komt nieuwe leiding voort uit deze groep.

Aansluiting bij Jong Nederland


Over heel Nederland zijn er 56 lokale jeugdclubs bij ons aangesloten. Wij hebben 4000 jeugdleden en landelijk zijn er 1400 vrijwilligers actief. Jong Nederland biedt ondersteuning aan onze afdelingen door trainingen, informatie en advies, verzekering en activiteiten. Verder ontwikkelen wij een spelaanbod, waarmee vrijwilligers op lokaal niveau een aantrekkelijk programma voor de jeugd kunnen bieden. Onze spelproducten zijn overal inzetbaar, waar met kinderen gewerkt wordt.

Aansluiting bij Jong Nederland biedt vele voordelen. Naast ons complete aanbod ontvangen alle ingeschreven kaderleden ook nog gratis 3 keer per jaar ons magazine Idee, inclusief praktische speltips. Kaderleden kunnen deelnemen aan diverse (ook internationale) activiteiten.

De contributie voor 2019 is als volgt:
Afdeling: € 125,00 per afdeling
Kaderleden: € 10,95 per persoon
Jeugdleden: € 9,95 per persoon

Kijk in het menu onder 'Dit is Jong Nederland, Lid worden?' voor meer informatie over aansluiting als jeugdlid, vrijwilliger of jeugd- en jongerenorganisatie bij Jong Nederland.

Wil je meer weten over Jong Nederland? Neem contact op met het Landelijk Bureau


Bezoek- en postadres:
Landelijk Bureau Jong Nederland
Vredeman de Vriesstraat 38a
5041 GS Tilburg

Telefoon: 013 580 00 85
E-mail: info@jongnederland.nl