Naslag eerste hulp


In dit naslagwerk staan een aantal tips om simpele eerste hulp te verrichten bij ongelukjes. Het is geen EHBO cursus. Deze informatie is met zorg samengesteld uit diverse bronnen. Er kunnen echter geen rechten worden ontleend aan de inhoud van dit naslagwerk. Wil je een goede opleiding in eerste hulp, volg dan een E.H.B.O.-cursus bij het Nederlandse Rode Kruis.

EHBO-app helpt ook bij kinderongelukken


Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom heeft het Rode Kruis de dertien meest voorkomende ongevallen bij kinderen toegevoegd aan de EHBO-app. Verder is er ook informatie over sportblessures toegevoegd aan de EHBO-app. Zorg dus dat je de vernieuwde EHBO-app op je smartphone installeert.

EHBO-app of pdf downloaden

EHBO-infoblad


Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook tijdens activiteiten kunnen grote en kleine ongelukken gebeuren. Het is belangrijk hierop te zijn voorbereid. Gelukkig blijft het vaak bij kleine ongelukken. Is het ernstiger en is er sprake van een calamiteit dan zijn verdergaande maatregelen nodig. In de wet is geen verplichting opgenomen over de aanwezigheid van gediplomeerd EHBO-ers.