Internationale activiteiten

Internationale activiteiten
Direct naar
  • Wereldkamp 2022
  • EuroCamp
  • ChiRoadtrip

Jong Nederland biedt vele mogelijkheden je grenzen te verleggen en een kijkje te nemen aan de andere kant van de horizon. De afgelopen jaren kon je in Idee regelmatig artikelen lezen over de verschillende activiteiten waaraan je deel kunt nemen. Veel van de mensen die de stap naar een internationaal avontuur hebben gewaagd, zijn dolenthousiast teruggekomen.

Fimcap

Jong Nederland is aangesloten bij de Fimcap. Fimcap staat voor: ‘Fédération Internationale des Mouvements Catholique d’Action Paroissiale’. De Fimcap is een wereldwijde federatie van katholieke jeugdbewegingen. Al sinds de oprichting in 1962 is Jong Nederland aangesloten bij deze organisatie.
Fimcap is onderverdeeld in de continenten en vanuit daar worden vergaderingen gehouden en internationale activiteiten georganiseerd.

FIMCAP World Camp 2022

We would like to present to you the host organisation of the next FIMCAP World Camp: Chiro BotswanaChiro Botswana created a great video to announce the World Camp. he World Camp will take place in July-August 2022. Something to look forward to!

A big thank you to Chiro Botswana for taking up this engament!

Wereldkamp

1 x in de 3 jaar is er een wereldkamp.

In 2009 was het wereldkamp in India. Er is een Jong Nederlander naar toe geweest. Zijn ervaringen kun je hieronder lezen.

Downloads

EuroCamp

De activiteit is bedoeld voor 15-20 jarigen en spitst zich op het maken van internationale contacten en het in contact komen met andere culturen.

Elk jaar wordt er vanuit Fimcap Europe een EuroCamp georganiseerd.

Downloads

ChiRoadtrip

De ChiRoadtrip is een gloednieuw concept van chirojeugd Vlaanderen waarbij een groep jongeren door Europa reist met de bus om andere jeugdbewegingen te ontdekken en te leren kennen.

De datum is van zondag 09/08/2020 – zondag 16/08/2020. We zijn op zoek naar een potentiële uitwisseling met Jong Nederland aan het begin of einde van de trip (09/10 augustus of 15/16 augustus).

Heeft jullie afdeling/groep interesse in een uitwisseling?

Downloads