Internationale activiteiten

Internationale activiteiten
Direct naar
  • Wereldkamp 2022
  • Krinkel 2022
  • EuroCamp

Jong Nederland biedt vele mogelijkheden je grenzen te verleggen en een kijkje te nemen aan de andere kant van de horizon. De afgelopen jaren kon je in Idee regelmatig artikelen lezen over de verschillende activiteiten waaraan je deel kunt nemen. Veel van de mensen die de stap naar een internationaal avontuur hebben gewaagd, zijn dolenthousiast teruggekomen.

Fimcap

Jong Nederland is aangesloten bij de Fimcap. Fimcap staat voor: ‘Fédération Internationale des Mouvements Catholique d’Action Paroissiale’. De Fimcap is een wereldwijde federatie van katholieke jeugdbewegingen. Al sinds de oprichting in 1962 is Jong Nederland aangesloten bij deze organisatie.
Fimcap is onderverdeeld in de continenten en vanuit daar worden vergaderingen gehouden en internationale activiteiten georganiseerd.

FIMCAP World Camp 2022

We would like to present to you the host organisation of the next FIMCAP World Camp: Chiro BotswanaChiro Botswana created a great video to announce the World Camp. he World Camp will take place in July-August 2022. Something to look forward to!

A big thank you to Chiro Botswana for taking up this engament!

Wereldkamp

1 x in de 3 jaar is er een wereldkamp.

In 2009 was het wereldkamp in India. Er is een Jong Nederlander naar toe geweest. Zijn ervaringen kun je hieronder lezen.

Downloads

Krinkel augustus 2022

Krinkel is het grootste evenement van Chirojeugd Vlaanderen: een zesdaags bivak met 3000 andere leiding en aspi’s. Een unieke ervaring!

Kom met jouw leidings- en aspiploeg zes dagen kamperen, nieuwe mensen leren kennen en supertoffe activiteiten doen. Er zijn ook geregeld massamomenten voorzien. Ooit al een spel gespeeld met 3000 deelnemers? Of een zangstonde met zoveel Chiromensen? Om kippenvel van te krijgen!

Jong Nederland-vrijwilligers zijn ook welkom! In het najaar volgt meer informatie.

EuroCamp

De activiteit is bedoeld voor 15-20 jarigen en spitst zich op het maken van internationale contacten en het in contact komen met andere culturen.

Elk jaar wordt er vanuit Fimcap Europe een EuroCamp georganiseerd.

Downloads