NLdoet

biedt extra kansen voor Jong Nederland!

Heeft je locatie een verfje nodig? En het buitenterrein een opknapbeurt? Maar je hebt niet de middelen, tijd of vrijwilligers hiervoor? Dan is NLdoet, op 15 en 16 maart 2024 de uitgelezen kans om al deze klussen te volbrengen.

NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, wordt jaarlijks georganiseerd door het Oranje Fonds. Op deze dagen staat de vrijwillige inzet in de spotlights en worden zoveel mogelijk Nederlanders geactiveerd om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Klus aanmelden

Heb je een mooie klus voor NLdoet op je locatie? Meld deze dan aan via de website www.nldoet.nl. Maak een leuke omschrijving van je klus en laat iedereen in je omgeving weten dat je handen kunt gebruiken. Voor je het weet heb je een groep collega’s, leerlingen of buurtgenoten binnen. En wie weet wel potentieel nieuwe vrijwilligers voor jullie club.

Financiële bijdrage

Wanneer je kosten maakt voor je klus, kun je tot 31 januari 2024 een financiële bijdrage van maximaal 350 euro aanvragen bij het Oranje Fonds. Kijk op nldoet.nl voor de exacte voorwaarden. Aanvragen kan voor bijvoorbeeld:

  1. Ruwe klusmaterialen zoals verf, verfbenodigdheden, hout, gaas en paaltjes voor hekwerken, bomen en struiken, klein ijzerwaar etc;
  2. De aanschaf van alleen deze kant-en-klare goederen: kasten die tijdens de klus in elkaar worden gezet, gordijnen en rails die tijdens de klus worden opgehangen, vloerbedekking die tijdens de klus wordt gelegd, lampen en armaturen die tijdens de klus worden bevestigd en opbergbakken voor opruim/sorteerklussen.
  3. De aanschaf of huur van klein (tuin)gereedschap, zoals afvalprikkers, harken, bezems, scheppen, snoeischaren: maximaal €100;
  4. Huur van hulpmiddelen als ladders, hogedrukreinigers, graafmachines;
  5. Eten/drinken voor alle harde werkers: maximaal € 50,=;
  6. Kosten voor schoonmaakmiddelen, maximaal € 50,=.

TIP: Plan je een grote klusdag? Meld dan verschillende deelklussen aan. Deelklussen kunnen verschillende mensen aanspreken, zo vergroot je de kans op meer vrijwilligers.

TIP: Als jullie klus op de NLdoet-site staat aangemeld, ontvang je ook gratis een promotiepakket. Hierbij geldt: 1 pakket per organisatie, zo lang de voorraad strekt. Meld jullie klus snel aan!

Wil je nog meer informatie over NLdoet of zoek je inspiratie en draaiboeken? Kijk op www.nldoet.nl.