Idee magazine

Idee magazine
Direct naar
  • Idee digitaal
  • Abonnement
  • Aanleveren artikelen
  • Je afdeling belicht

Idee is het vrijwilligersmagazine van Jong Nederland en komt 3x per jaar uit. Naast inhoudelijke artikelen, achtergrondinformatie over vrijwilligerswerk en nieuws over Jong Nederland, bevat Idee een 4 pagina’s tellend uitneembaar middenkatern, de Klepperrr. De Klepperrr staat bol van de praktische speltips voor alle leeftijden.

Vanaf 2024 wordt Idee digitaal aangeboden
We verspreiden Idee voortaan zowel op papier als digitaal. De digitale versie is een flipbook. Dat is een digitaal magazine waarin je gewoon als vanouds door kunt bladen. We zijn nog op zoek naar een interactieve vorm, dus we sluiten niet uit dat dit in de toekomst nog een andere vorm gaat krijgen

Het digitale blad Idee vind je op het leidinggedeelte van deze site. Om op het het leiddinggedeelte van de site te komen, log je eerst in.

Er worden minder magazines verstuurd
Het bestuur heeft voor nu besloten per Jong Nederland-afdeling een aantal Idee’s te versturen. Dit aantal is gebaseerd op een percentage van jullie leidingaantal. Zo krijg je per 3 vrijwilligers 1 Idee aangeboden. We gaan kijken hoe dit werkt en gaat bevallen. Het betekent dus dat niet alle vrijwilligers standaard een gedrukt exemplaar ontvangen. De magazines worden (in week 13) naar jullie secretaris gestuurd. Jullie secretaris zorgt voor de verdere verspreiding binnen jullie afdeling.

Wat levert de besparing op?
We begrijpen dat dit een ingrijpende verandering is, maar het is voor een goed doel. De opbrengst die we hiermee genereren, kunnen we steken in het organiseren van superleuke activiteiten voor jullie jeugd- en kaderleden!

Zes uitgaven van het tijdschrijf Idee

Mis je nog nummers?

Voor zolang ze verkrijgbaar zijn, kun je missende exemplaren van vorige jaargangen Idee opvragen bij het Landelijk Bureau.
Bestellen kan via de webwinkel.

Abonnement

Geen lid? Ben je actief als vrijwilliger? Geïnteresseerd in het vrijwillige jeugdwerk? Werk je met kinderen? Heb je behoefte aan spelinspiratie? Als je een van deze vragen met ‘Ja’ kunt beantwoorden, dan is een abonnement op Idee wellicht iets voor jou!

Een abonnement kost € 22,50 per jaar. Neem voor een abonnement op Idee contact op met het Landelijk Bureau van Jong Nederland.

Abonnementsvoorwaarden: Abonnementen gaan in principe in per 1 januari. Bij tussentijdse aanmelding worden reeds verschenen uitgaven van het jaar, mits voorradig, nagezonden. Abonnementen kunnen schriftelijk tot een maand voor het begin van het nieuwe jaar worden opgezegd.

Aanleveren artikelen

Heb je informatie die je graag wil delen met je mede-Jong Nederlanders, stuur dan je informatie naar idee@jongnederland.nl.

Deadlines:

Idee 1 2024 > half februari
komt uit in de laatste week van maart

Idee 2 2024> half juni
komt uit in de laatste week van juli

Idee 3 2024 > half oktober
komt uit in de laatste week van november

Je afdeling belicht

In ‘Je afdeling belicht’ laten Jong Nederland-afdelingen zien hoe het er bij hen aan toe gaat! Volg de link hieronder en bekijk de vaste rubriek van hét vrijwilligersmagazine van Jong Nederland!
Wil je ook met je afdeling in de rubriek “Je afdeling belicht’ verschijnen? Neem dan contact op met het Landelijk Bureau via idee@jongnederland.nl.