Jong Nederland Jeugd

Jong Nederland Jeugd
Direct naar
  • Dit doen we
  • Hulp bij contributie
  • Spreekbeurt

Spannende avonturen? Nieuwe vrienden of vriendinnen? Creatief? Lekker hangen? Niet bang om vies te worden? Dan is Jong Nederland helemaal jouw club! Voor iedereen tussen de 4 en 17 jaar.

Maar wat kun je dan allemaal bij Jong Nederland doen? Nou, eigenlijk alles wat leuk is! Iedere week organiseren we iets speciaal voor jou. Wat kun je allemaal verwachten?

ACTIEF!
Lekker bezig zijn met anderen, binnen en buiten. Lekker je energie kwijtraken? Snel reageren? Tactiek bespreken? Snelheid? Teamwork? Jong Nederland is expert op het gebied van spellen, dus dat komt helemaal goed!

CREA!
Wat kun je allemaal met een homp klei of papier? Ben jij een podiumbeest? Of misschien wel een rapster, theaterdier of punnikkoningin? Jij hoeft alleen je creativiteit mee te nemen. Jong Nederland doet de rest.

ER UIT!
Buiten is van alles te doen. Wat dacht je van bosspelen of vlotvaren? Of een griezelige spooktocht? Een dropping? Straat verbouwen? Overnachten in de open lucht? Binnen zitten kan altijd nog! Met Jong Nederland trek je er op uit!

LEEFTIJDSGROEPEN
Het liefst trek je natuurlijk op met leeftijdsgenoten. Daarom biedt Jong Nederland iedere leeftijdsgroep een apart programma. De verschillende leeftijdsgroepen komen steeds op een ander moment in de week bij elkaar. Iedereen tussen de vier en de zeventien jaar kan terecht bij Jong Nederland.

Je groeit steeds, meestal tegelijk met een aantal andere kinderen, door naar een volgende leeftijdsgroep. Daar leer je weer andere mensen kennen en beleef je nieuwe avonturen.

Krijg je er al zin in??
Informeer dan bij je plaatselijke Jong Nederland club.
Je kunt ook mailen naar info@jongnederland.nl.

Te weinig geld om de contributie te betalen?

Ken je een kind dat (weer) graag bij Jong Nederland wil komen spelen, maar is de contributie een probleem?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan helpen en betaalt de contributie!
Als ouders Jong Nederland opzeggen, kunnen daar allerlei redenen voor zijn. Het kan zijn dat de club wordt opgezegd omdat ouders de contributie niet meer kunnen betalen.
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie voor kinderen en jongeren tot 18 jaar als er thuis te weinig geld is. Laat ouders dus weten dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur bestaat en kan helpen.

Hoe werkt het?
Een aanvraag doe je niet zelf, maar wordt gedaan door een ‘intermediair’. Bijvoorbeeld de leerkracht of intern begeleider op school, de buurtsportcoach, iemand van het wijkteam, schuldhulpverlening of jeugdzorg. De aanvraag wordt samen met de ouder(s) online ingediend; er hoeft geen uitgebreide papierwinkel overlegd te worden. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan het kind vaak al binnen drie weken op de club starten. Wil je een aanvraag laten indienen? Hier is de ouderkaart te downloaden. De ouders vullen de kaart in en nemen hem mee naar de afspraak met de intermediair.
Let op: Er moet ieder jaar een nieuwe aanvraag gedaan worden.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bestaat uit een netwerk van fondsen door het hele land. Hier vind je de contactgegevens van het fonds bij jou in de buurt.

Wat is het bedrag?
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van de contributie. Als de aanvraag goedgekeurd is, wordt de bijdrage rechtstreeks aan jullie club betaald. Zijn er ook spullen nodig? De intermediair kan daar meer over vertellen.

Downloads

Spreekbeurt

Wil jij een spreekbeurt houden over Jong Nederland? Dan kun je hier een spreekbeurt downloaden. Je kunt alle teksten en plaatjes knippen en plakken in je eigen werkstuk. Of zelf je eigen tekst erbij typen.

Downloads