Veiligheidsbladen

Jong Nederland vindt een veilig spel en een veilige speelomgeving erg belangrijk. Met het wijzigen van de Arbo-wet zijn veel wettelijke verplichtingen voor vrijwilligers komen te vervallen. De overheid legt meer verantwoordelijkheid bij de organisaties zelf. Bij jouw eigen afdeling dus.

Om invulling te geven aan onze eigen verantwoordelijkheid heeft Scouting Nederland veiligheidsbladen uitgegeven. Deze bladen kun je binnen je afdeling gebruiken bij het voorbereiden en uitvoeren van activiteiten. Met deze handige veiligheidsbladen kun je er voor zorgen dat dat veilig en verantwoord gebeurt.

De veiligheidsbladen geven een overzicht van wettelijke verplichtingen en suggesties om veilig aan de slag te gaan. Natuurlijk is iedere situatie anders, dus goed nadenken of je veilig en verantwoord bezig bent blijft belangrijk!

Bij elk veiligheidsblad zit een handige checklist. Deze kan gebruikt worden om na te gaan of je overal aan hebt gedacht bij het organiseren van een activiteit. Je kunt de veiligheidsbladen, inclusief checklisten, hieronder downloaden (pdf bestanden).

Downloads