Nieuws

Abonneer je op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Landelijk Bureau gesloten

Landelijk Bureau gesloten

Op maandag 29 november is het Landelijk Bureau van Jong Nederland gesloten.

Corona update

Corona update

Sinds gisteren is het houden van 1,5 meter afstand weer verplicht.
Uitzonderingen:

  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar.
  • Bij binnenactiviteiten is het coronatoegangsbewijs gescand en is 1,5 meter niet verplicht, maar wel het veiligst.
  • Bij sport- en spelactiviteiten
Corona update

Corona update

Het kabinet neemt strengere maatregelen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Om elkaar beter te beschermen tegen de sterk toegenomen aanwezigheid van het virus zijn er aanvullende maatregelen. Hier vind je de update.

CoronaCheck bij komende Introductiecursussen

CoronaCheck bij komende Introductiecursussen

Bij de komende Introductiecursussen wordt een CoronaCheck gedaan. Alleen zonder corona-gerelateerde gezondheidsklachten en met een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs mag je deelnemen.

Corona update

Corona update

Afgelopen dinsdag zijn er weer nieuwe maatregelen aangekondigd. Hier kun je de update lezen.

Jong Nederland is er voor iedereen en we vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. We begrijpen dat dit soms botst met de maatregelen zoals die (gaan) gelden. In het bijzonder van onze vrijwilligers wordt veel gevraagd. We vinden het belangrijk om als maatschappelijke organisatie onze verantwoordelijkheid te nemen en het juiste te doen, waarbij we zoveel mogelijk de activiteiten voor de jeugd door laten gaan.

Het is niet altijd makkelijk en als landelijke organisatie willen we jullie helpen waar we kunnen. Jullie kunnen contact opnemen met het Landelijk Bureau met vragen.

Introductiecursus

Introductiecursus

Er zijn weer Introductiecursussen gepland. Bij de Introductiecursus op 29 januari bij Jong Nederland Saasveld zijn nog plekken open.

Je kunt je hiervoor individueel of met meer vrijwilligers van je afdeling aanmelden.

Kamp/bivakcursus

Kamp/bivakcursus

De volgende Kamp/bivakcursus is 8-10 april 2022 bij Jong Nederland Albergen.

Je kunt je hiervoor individueel of met meer vrijwilligers van je afdeling voor aanmelden.

Gratis hulp

Gratis hulp

Jong Nederland heeft een helder beleid over het voorkomen van ongewenst gedrag. Wat doe je daarmee binnen je afdeling? Dat vraagt overleg in je bestuur, afspraken met je leiding en informatie aan leden en hun ouders. De experts van Vereniging NOV zijn ook voor jullie gratis beschikbaar om jullie hierbij te adviseren en ondersteunen.

Willen jullie bijvoorbeeld ook gratis VOG’s aanvragen, maar vind je het lastig om een begin te maken? Twijfel je aan waarom het zo belangrijk is voor jullie bestuur en afdeling om gratis VOG’s aan te vragen? Hoe maak je moeilijke zaken bespreekbaar in je afdeling? Al je vragen over het veilig maken van je afdeling kun je stellen. Je kunt nu gratis advies en ondersteuning aanvragen met het formulier dat je hier kunt vinden. Doen!

Afdelingsraad online

Afdelingsraad online

De volgende afdelingsraad vindt online plaats op zaterdag 13 november 2021. De afdelingraad duurt van 10.00 uur tot 11.00 uur. Aanmelden kan t/m 3 november via het onlineformulier op het leidinggedeelte.

De afdelingsraad vindt, itt eerdere berichtgeving, niet fysiek plaats bij Jong Nederland Reusel. Vanwege het hele lage aantal aanmeldingen heeft het bestuur gekozen voor een online variant. Hiermee komt helaas ook de aansluitende workshop te vervallen. 

TYDF afgelast

TYDF afgelast

Vanwege te weinig aanmeldingen is TYDF afgelast.