Nieuws

Abonneer je op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Op 1 oktober: Start aanmelding Zwerfweekend

Op 1 oktober: Start aanmelding Zwerfweekend

De inschrijving voor het Zwerfweekend begint op 1 oktober. Zorg dat je je snel inschrijft om zeker te zijn van je deelname! Stichting Zwerfweekend organiseert in opdracht van Jong Nederland met Hemelvaart een aantal avontuurlijke dagen in de Ardennen voor de leiding van de afdelingen van Jong Nederland. Deze grandioze outdoor activiteit is van 8 t/m 12 mei.

> Bekijk de foto’s van het Zwerfweekend 2023

Tot 2 oktober: Aanmelden City Challenge Barcelona

Tot 2 oktober: Aanmelden City Challenge Barcelona

Voor de eerste 20 aanmeldingen €75 pp!

Jong Nederland is uitgenodigd om op 3-5 november deel te nemen aan een internationale strijd in Barcelona! We vinden het heel tof als we met flink wat groepen de strijd kunnen aangaan met andere jeugdgroepen uit heel Europa. Doe jij mee? Maak een groepje van 4 tot 7 personen (15 t/m 25 jaar) inclusief een teamleider. Ook leiding kan zich aanmelden. Ben je alleen? Dan kun je bij een andere groep aansluiten. De deelnamekosten zijn voor de eerste 20 aanmelders €75 p.p. voor de overnachtingen, het eten en drinken. De reis regel en betaal je zelf. Ben er snel bij!

Op 7 & 8 oktober: Weekend van de Wetenschap

Op 7 & 8 oktober: Weekend van de Wetenschap

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kan iedereen overal in Nederland een kijkje achter de schermen nemen van diverse organisaties en instellingen in de wetenschap en techniek. Kinderen kunnen op zoek naar antwoorden op vele vragen en worden meegenomen op een fascinerende reis door de wetenschap.

Tot 8 oktober: Aanmelden TYDF 2023

Tot 8 oktober: Aanmelden TYDF 2023

THE YOUNG DUTCH FESTIVAL is op 22 oktober! Een spannende race tegen de klok op jouw eigen locatie tegen Jong Nederlanders uit het hele land. Vorm een team van 3 tot 6 junioren, senioren en 16+-ers en ga aan de slag met de opdrachten! Maak gebruik van alles en dan ook echt van alles in je omgeving om zoveel mogelijk opdrachten zo creatief en vindingrijk mogelijk op te lossen. Want hoe creatiever, hoe meer punten! Je antwoorden leg je vast op beeld en stuur je naar een jury op afstand. Doen jullie mee?

Op 27-29 oktober: Kamp/bivakcursus

Op 27-29 oktober: Kamp/bivakcursus

De Kamp/bivakcursus is dit najaar op 27 – 29 oktober bij Jong Nederland Spaarndam.Er zijn nog plekken vrij. Je kunt je hiervoor individueel of met meer vrijwilligers van je afdeling voor aanmelden.

Landelijk Bureau gesloten komende maandagen

Landelijk Bureau gesloten komende maandagen

Het Landelijk Bureau is gesloten op maandag 4, 11 en 18 september.

City Challenge Barcelona 3 – 5 november

City Challenge Barcelona 3 – 5 november

Aanmelden voor 17 september voor €100

Jong Nederland goes international!

Jong Nederland is uitgenodigd door het Deense FDF en het Spaanse MCECC om deel te nemen aan een strijd in het mooie Barcelona! We zouden het heel tof vinden als we met flink wat groepen de strijd aangaan met allerlei jeugdgroepen uit heel Europa, doe jij mee? Om mee te doen maak je een groepje van 4 tot 7 personen (16 t/m 25 jaar) inclusief een teamleider. Ook leiding kan zich aanmelden. Ben je alleen? Dan kun je vast bij een andere groep aansluiten. Laat het gerust weten. Aanmelden kan via info@jongnederland.nl.
De deelnamekosten zijn nu nog €100 p.p. voor de overnachtingen, het eten en drinken. De reis regel en betaal je zelf. Misschien kunnen we vanuit Jong Nederland, op basis van het aantal aangemelde personen, iets regelen. Na 17 september worden de kosten verhoogd naar €175 p.p. Ben er dus snel bij!

 

 

Oepsiefloepsie: een foutje in Idee

Oepsiefloepsie: een foutje in Idee

Er is een foutje in Idee geslopen.
Het 80-jarig bestaan van Jong Nederland is pas op 6 december 2024.
Verder vertrekt het Zwerfweekend al op woensdag 8 mei 2024.

Heel veel plezier met lezen van Idee!

 

Uiterlijk 10 juli: adreswijziging doorgeven

Uiterlijk 10 juli: adreswijziging doorgeven

Wanneer een wijziging plaatsvindt in de gegevens van kaderleden, denk hierbij aan nieuwe leiding, verandering van groep, adreswijziging, verandering van bestuursfunctie, stoppen als leiding enzovoort, moet je deze altijd direct doorgeven. Dat kan per mail via info@jongnederland.nl.

Op 11 juli wordt de verzendlijst van Idee gemaakt. Als je nog mutaties hebt, wil je ze dan ajb uiterlijk 10 juli aan ons doorgeven?

Een week langer nadenken over jullie deelname?!

Een week langer nadenken over jullie deelname?!

Willen jullie nog deelnemen aan het EuroCamp? De inschrijving is verlengd tot 7 juli.

> meer informatie