Nieuws

Abonneer je op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Buitenspeeldag – doen jullie mee?

Buitenspeeldag – doen jullie mee?

In Nederland zijn er meer dan 400.000 kinderen die binnenzitten en nauwelijks buitenspelen. Dat is niet gezond. We roepen jullie op om speciaal op 12 juni een buitenspeelactiviteit te organiseren. Alle binnenzitters moeten naar buiten!

Meld jullie aan en laat kinderen zien waar ze kunnen buitenspelen.

EuroCamp 2-9 augustus in België

EuroCamp 2-9 augustus in België

EuroCamp is een internationaal kamp met deelnemers uit heel Europa. Doe mee en dompel jezelf onder in een wereld van spelletjes, gesprekken en activiteiten.

Voorwaarden: je bent tussen de 16 en 20 jaar oud, bent lid van Jong Nederland en je weet jezelf te redden in het Engels. Het zal maximaal €50 kosten voor de hele week en mogelijk worden je reiskosten ook vergoed.

Laat ons voor 1 juni weten of je interesse hebt om mee te doen.

Weekend van de Wetenschap: 5 & 6 oktober

Weekend van de Wetenschap: 5 & 6 oktober

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kan iedereen overal in Nederland een kijkje achter de schermen nemen van diverse organisaties en instellingen in de wetenschap en techniek. Kinderen kunnen op zoek naar antwoorden op vele vragen en worden meegenomen op een fascinerende reis door de wetenschap.

Cursus Fondsenwerving

Cursus Fondsenwerving

Bij het organiseren van activiteiten komen vaak kosten kijken. Gelukkig zijn er allerlei verschillende financieringsmogelijkheden om deze kosten te dekken. Het kan handig zijn je bewust te zijn van de verschillende opties en te weten waar en hoe je een aanvraag bij een fonds kunt doen. Met dit doeleinde heeft het VSB Fonds de cursus Fondsenwerving ontwikkeld.

De cursus bestaat uit zeven korte lessen en is gratis te volgen.

Alle vijf de plekken voor het Wereldkamp in Chili zijn vergeven!

Alle vijf de plekken voor het Wereldkamp in Chili zijn vergeven!

Na heel veel jaren zal Jong Nederland weer een delegatie naar het Wereldkamp sturen en niet zomaar een! We reizen namelijk met vijf mensen sterk af naar Santiago om daar een once in a lifetime ervaring mee te maken! Deze club gaat jullie vanaf januari op de hoogte houden van de gave avonturen!

Landelijk Bureau gesloten

Landelijk Bureau gesloten

Van maandagmiddag 6 mei t/m zondag 12 mei is het Jong Nederland Landelijk Bureau gesloten. Voor belangrijke zaken blijft het Landelijk Bestuur bereikbaar via het noodnummer of de e-mail.

Enorm veel plezier voor iedereen die op Zwerfweekend of kamp gaat!

Gefeliciteerd Koen!

Gefeliciteerd Koen!

Vrijdag heeft de secretaris van het Landelijk Bestuur Jong Nederland een koninklijk lintje ontvangen voor zijn vrijwillige inzet bij onder andere Jong Nederland. Wij zijn ontzettend trots dat hij ons bestuur versterkt en vinden het lintje dan ook méér dan verdiend! Gefeliciteerd Koen, bedankt voor al je inzet!

Kaderschouw: nog 2 weken Early Kleppie

Kaderschouw: nog 2 weken Early Kleppie

Je kunt nog 2 weken profiteren van de Early Kleppie-prijs voor de Kaderschouw. Op 16 mei wordt de prijs verhoogd van €40 naar €50 p.p.
Jong Nederland Harmelen heeft ontzettend hard gewerkt om een fantastische Kaderschouw te organiseren: dat wil je echt niet missen!

Buitenspeeldag – doen jullie mee?

Buitenspeeldag – doen jullie mee?

In Nederland zijn er meer dan 400.000 kinderen die binnenzitten en nauwelijks buitenspelen. Dat is niet gezond. We roepen jullie op om speciaal op 12 juni een buitenspeelactiviteit te organiseren. Alle binnenzitters moeten naar buiten!

Meld jullie aan en laat kinderen zien waar ze kunnen buitenspelen.

Wereldkamp 2025 in Chili

Wereldkamp 2025 in Chili

Van 8-28 januari 2025 wordt het Fimcap wereldkamp gehouden in Chili.

Who?
We are looking for experienced leaders between 20 and 30 years old. Participants should have a strong passion for social impact and be active at the local, regional, or national level of their organization.

Requirements
– A solid grounding in English is a prerequisite for active participation in the programme.
– Any international experience will be an added value.
– Open-mindedness and willingness to work as part of a team.

> meer informatie