Nieuws

Abonneer je op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Activiteit in bossen Staatsbosbeheer? Vraag toestemming

Activiteit in bossen Staatsbosbeheer? Vraag toestemming

Medegebruik van terreinen van Staatsbosbeheer moeten worden gemeld. De activiteiten worden beoordeeld door de boswachters en al dan niet toegestaan. De afspraken en voorwaarden worden vastgelegd in een gebruiksovereenkomst. Voor een activiteit wordt een administratieve vergoeding in rekening gebracht en afhankelijk van de activiteit ook een gebruikersvergoeding per deelnemer.

> Lees verder

Jong Nederland Festival: 9 november

Jong Nederland Festival: 9 november

Maak je klaar voor een avontuurlijke ontdekkingstocht door Ouwehands Dierenpark op 9 november! Samen met je Jong Nederland-vrienden en -vriendinnen gaan we op pad om de prachtige dieren te bewonderen, interessante weetjes te leren en volop te genieten van de natuur. Naast het bewonderen van de dieren is er een speciale doe-tocht. Tijdens deze tocht voer je spannende opdrachten uit en spelen we leuke spelletjes.

Wil je deze bijzondere dag vol avontuur en plezier niet missen? Zorg dan dat je erbij bent! Het kost € 7,50 p.p.

Inspiratiedag: 2 november in Asten

Inspiratiedag: 2 november in Asten

Ben jij actief als groepsleider of bestuurslid bij Jong Nederland? Dan is deze inspiratiedag speciaal voor jou! Samen met JongNL is een boeiend en divers programma samengesteld, vol inspirerende workshops en leerzame activiteiten.

Op 2 november bij Jong Nederland Asten kun je deelnemen aan de volgende workshops:

  • Hoe zet ik iets op de (gemeentelijke) politieke agenda?
  • Omgaan met ander gedrag. Het andere kind!
  • Verbinden van vrijwilligers van jong en oud. Hoe krijg je dat voor elkaar?
  • Eenvoudiger en leuker besturen. Dat wil jij toch ook?

Daarnaast is er een korte workshop outdoor cooking voor degenen die hun kookkunsten in de natuur willen verbeteren. En als je zin hebt om langer te blijven, is er de mogelijkheid om te overnachten.

Laat je inspireren, ontmoet gelijkgestemde vrijwilligers en doe waardevolle kennis op. Zorg dat je erbij bent!

12+ Outdoordagen: 5 & 6 oktober

12+ Outdoordagen: 5 & 6 oktober

Jong Nederland organiseert op 5 en 6 oktober de 12+ Outdoordagen in Buren! Het is een weekend vol plezier en samenzijn voor avontuurlijke Jong Nederland-leden. Er is een afwisselend programma: overnachten onder de sterren, survivallen door uitdagend terrein en je eigen maaltijden bereiden met outdoor cooking. Het komt allemaal voorbij.

Zin in een onvergetelijk avontuur en nieuwe vrienden maken? Zorg dan dat je erbij bent en mis het niet! Deze overnachting met supergave activiteiten, eten en drinken kost € 17,50 per deelnemer. Let op: er is beperkt plek, dus meld je zo snel mogelijk aan.

Begin: zaterdag 5 oktober 9:30 uur
Einde: zondag 6 oktober 12:00 uur

Buitenspeeldag – doen jullie mee?

Buitenspeeldag – doen jullie mee?

In Nederland zijn er meer dan 400.000 kinderen die binnenzitten en nauwelijks buitenspelen. Dat is niet gezond. We roepen jullie op om speciaal op 12 juni een buitenspeelactiviteit te organiseren. Alle binnenzitters moeten naar buiten!

Meld jullie aan en laat kinderen zien waar ze kunnen buitenspelen.

EuroCamp 2-9 augustus in België

EuroCamp 2-9 augustus in België

EuroCamp is een internationaal kamp met deelnemers uit heel Europa. Doe mee en dompel jezelf onder in een wereld van spelletjes, gesprekken en activiteiten.

Voorwaarden: je bent tussen de 16 en 20 jaar oud, bent lid van Jong Nederland en je weet jezelf te redden in het Engels. Het zal maximaal €50 kosten voor de hele week en mogelijk worden je reiskosten ook vergoed.

Laat ons voor 1 juni weten of je interesse hebt om mee te doen.

Weekend van de Wetenschap: 5 & 6 oktober

Weekend van de Wetenschap: 5 & 6 oktober

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kan iedereen overal in Nederland een kijkje achter de schermen nemen van diverse organisaties en instellingen in de wetenschap en techniek. Kinderen kunnen op zoek naar antwoorden op vele vragen en worden meegenomen op een fascinerende reis door de wetenschap.

Cursus Fondsenwerving

Cursus Fondsenwerving

Bij het organiseren van activiteiten komen vaak kosten kijken. Gelukkig zijn er allerlei verschillende financieringsmogelijkheden om deze kosten te dekken. Het kan handig zijn je bewust te zijn van de verschillende opties en te weten waar en hoe je een aanvraag bij een fonds kunt doen. Met dit doeleinde heeft het VSB Fonds de cursus Fondsenwerving ontwikkeld.

De cursus bestaat uit zeven korte lessen en is gratis te volgen.

Alle vijf de plekken voor het Wereldkamp in Chili zijn vergeven!

Alle vijf de plekken voor het Wereldkamp in Chili zijn vergeven!

Na heel veel jaren zal Jong Nederland weer een delegatie naar het Wereldkamp sturen en niet zomaar een! We reizen namelijk met vijf mensen sterk af naar Santiago om daar een once in a lifetime ervaring mee te maken! Deze club gaat jullie vanaf januari op de hoogte houden van de gave avonturen!

Landelijk Bureau gesloten

Landelijk Bureau gesloten

Van maandagmiddag 6 mei t/m zondag 12 mei is het Jong Nederland Landelijk Bureau gesloten. Voor belangrijke zaken blijft het Landelijk Bestuur bereikbaar via het noodnummer of de e-mail.

Enorm veel plezier voor iedereen die op Zwerfweekend of kamp gaat!