Kaderschouw 2018: we gaan dit jaar naar Erp toe


Zeg je Kaderschouw? Dan zeg je het gaafste festival voor en door Jong Nederlanders… en dit jaar voor de derde keer in Erp! Kaderschouw is het tweejaarlijkse evenement dat steeds door een andere Jong Nederland wordt georganiseerd voor alle leiding, kader- en bestuursleden van Jong Nederland. Vanuit het hele land komen we bij elkaar voor een gezellig weekend.

Een lange Kaderschouw-traditie is Erp rijk: Editie 1998, 2008 waren de Jong Nederlanders welkom op Landgoed de Goorse Bossen waar we een evenement hebben neergezet waar veel van jullie “oudere” medeleiding nog over spreekt.

Zaterdagochtend zet je de tent op, chill je op het campingterrein onder wat zomerse deuntjes en een fris drankje uit de campingstore. In de middag staat een spectaculaire afdeling-contest op het programma. En natuurlijk gewoon gezellig wat bijpraten met andere Jong Nederland afdelingen en ideeën uitwisselen.

Na een uitgebreide maaltijd is er tijd voor ontspanning en een drankje! Met een fantastische band op het podium geniet je onderling van een drankje. Niet zo van de rock? Dan is Club Kaderschouw misschien iets voor jou! Deze feestavond pakken we natuurlijk op zijn Erps aan, dus verwacht wat je niet kunt verwachten!

Dus… ben er dit jaar bij op zaterdag 29 september en zondag 30 september 2018 op onze splinternieuwe locatie festivallocatie: Landgoed De Bolle Akker. Zet je fopneus op en meld je snel aan!

Veel gestelde vragen


Nog maar 3 weekjes en het feestgedruis barst los! We merken dat er veel dezelfde vragen komen, dus is het tijd voor een “Veel gestelde vragen” lijstje:

Waar kan ik mijn auto eigenlijk parkeren?
Landgoed De Bolle Akker huisvest dit jaar Kaderschouw. Stel je TomTom in op Heesakker 12 in Erp. Aan de weg zal de CREW je naar de gratis parkeerplaats wijzen.

Om 10 uur mag ik mijn tentje opzetten, kan ik ook eerder komen?
Eerder komen kan, maar dan moet je op het parkeerterrein wachten. Om stipt 10 uur gaat de camping open en kun je jouw stekkie klaarmaken. Onze CREW zal je daarbij begeleiden naar een mooie locatie. We letten daarbij o.a. op afstanden tot andere tenten vanwege brandveiligheid en doorgang van een ambulance (hopelijk niet nodig).

Die opening wil ik zeker meemaken. Hoe laat is dat?
Zorg ervoor dat je tent staat en je Kaderschouwpakje blits is om 12 uur, want dan start de Grand Opening. Meteen daarna gaat de Freakfabriek open. Onze tip is dus om tussen 10 uur en 11 uur aan de poort te staan. Dan heb je nog genoeg tijd om jezelf rustig klaar te maken voordat het circus losbarst!

Ik heb zo’n speciale tent, op wielen, met een hard dak en een trekhaak… Mag dat ook?
Nope… Op last van de brandweer zijn alleen tenten toegestaan. Kom je met een caravan, camper, busje of touringcar? Dan moeten we je helaas naar de Action sturen om een tentje te kopen.

Geld moet rollen, maar ik heb geen cash meer.
Wat dan? Ook Kaderschouw gaat met haar tijd mee… Je kunt je bonnen cash maar ook met pin betalen.

Drank, drugs en Rock & Roll! Zo is Kaderschouw toch?
Drank? Zeker, maar dan alleen wat te koop is. Overdag lekker 0% Radler of een frisje en vanaf het avondeten vliegen de gouden rakkers over de toonbank. Natuurlijk geldt ook bij ons de minimale wettelijke alcoholleeftijd van 18 jaar. Drugs? Jong Nederland en Kaderschouw hanteren een Zero Tolerance-beleid. Dus laat die snoepjes achterwege en proost met je maten! Rock and Roll? Zekersss! We gaan er flink feesten met o.a. Strike 2, DJ CREW on tour en de Dick voor Mekaar ft DJ Smiley.

Lekker sigaretje, dat mag toch wel?
Natuurlijk mag dat. Op het festivalterrein kun je een rookzone vinden waar je samen met je Marlboromaatjes een peukie kan trekken.

Fikkie stoken? Hoe zit dat eigenlijk?
Wat is Jong Nederland zonder fikkie stoken? Natuurlijk zorgen we voor een mooi kampvuur op het einde van de avond. Hier kun je nog lekker na-pilzen en genieten van de vele meezingers. Je bonnen kun je nog opmaken in de nachtwinkel aan chips, bier of andere versnaperingen. En dat stoken… regelen wij zelfs voor je! Onze stookmeesters houden de temperaturen hoog en de sfeer gemoedelijk. Kun jij jezelf focussen op die nieuwe Kaderschouwliefde!

Is Kaderschouw toegankelijk voor mindervaliden?
We doen ons best om het voor mindervaliden toegankelijk en leuk te maken. Omdat het terrein is gelegen in een grasveld, kan het zijn dat na hevige regenbuien het wat avontuurlijker wordt om van de ene naar de andere tent te komen. Wel beschikken we over een Mindervalidentoilet in de backstageruimte. Wil je daar gebruik van maken, vraag dan even aan een van de CREW.

Filmen en foto’s maken, hoe zit dat?
Tijdens Kaderschouw kun je als bezoeker foto’s maken en filmen. Post je die online, plaats dan de #Kaderschouw2018. Daarnaast hebben we een échte cameraman in dienst. Die zorgt voor mooie kiekjes voor het nageslacht. Door de camping te betreden geef je automatisch toestemming voor registratie en gebruik van deze media door Kaderschouw Erp, Jong Nederland Erp en het Landelijk Bureau Jong Nederland.

Na zo’n feestje heb ik wel honger, dus kan ik in de nacht nog wat eten?
In de nachtwinkel kun je tot in de laatste uurtjes nog snacks krijgen. Ook is tot 01:00 de friettent op het festivalterrein open. Helaas is het niet toegestaan om pizza’s of kebab te laten bezorgen. Daarnaast mag je bij je tent geen eitjes bakken. Het is vanuit veiligheid voor iedereen namelijk verboden om spuitbussen of gasflessen op het terrein te nemen.

Die stoere brede mannen en zorgzame dames, zijn die er ook?
We hebben beveiligingspersoneel op en rond het festivalterrein lopen. Deze worden ondersteund door vrijwilligers van het Sfeerbeheer. Deze zijn er voor de veiligheid, maar ook om je te helpen als dat nodig is. Daarnaast is er een EHBO-tent aanwezig met voldoende gekwalificeerd personeel. Heb je toch een huisarts, dokter ander noodnummer nodig? Bij binnenkomst op de camping krijgt jouw afdeling een mapje met deze info.

Zo zeg… mooi aangekleed dat Kaderschouw. Zal ik jullie een handje helpen met afbreken?
Je eigen rommel opruimen, dat vinden we de normaalste zaak van de wereld. Maar we tolereren het niet als je zaterdagnacht met een van onze spandoeken of bouwhekken aan de haal gaat. Wil je toch graag meehelpen? Meld je dan tijdens het festival bij de organisatie. We kunnen altijd extra handen gebruiken op 1 oktober.

Laatkomers zaterdag


Zaterdag 29 september kun je vanaf 10 uur op de Kaderschouw-camping en kunnen jullie je tent opbouwen. Bij aankomst op de camping ontvangen alle ingeschreven en aangemelde leiding op vertoon van hun ID een toegangsbandje. Dit bandje is je toegangsbewijs tot de camping, de Freakfabriek en het festivalterrein. Zorg dat je om 12.00 uur je tentje hebt staan, want dan start de Grande Opening!

Mochten er laatkomers zijn, laat dit voor 27 september weten via info@jongnederland.nl.

Meld je snel aan: vroege-vogel-actie tot 1 juni


De kaartverkoop is begonnen, meld je met je hele afdeling snel aan en profiteer tot 1 juni van het vroege-vogel-voordeel. Voor €30 had je jouw ticket tot Kaderschouw 2018 - the circus edition in the pocket. Wie wil daar nou niet bij zijn?!

Mail het inschrijfformulier en getekende reglement naar info@jongnederland.nl.

Bij aanmelden vanaf 1 juni tot 1 augustus is de prijs €32,50 p.p.
Bij aanmelden vanaf 1 augustus tot 1 september is de prijs €35 p.p.
Bij aanmelden vanaf 1 september t/m 14 september is de prijs €40 p.p.

De uiterste inschrijfdatum is 14 september. Zorg dus dat je op tijd bent met aanmelden!

Floorplan Kaderschouw


Kom we gaan naar de Main! Kompas schieten op 135 graden, 200 stappen naar voren en dan het rood-wit lint volgen... Klinkt mooi zo’n tocht, maar met Kaderschouw moet 't iets gemakkelijker! De Kaderschouworganisatie presenteert jullie daarom het Floorplan.