Droomvanger

  • 4+

Maak een echte dromenvanger

Sommige kinderen hebben er baat bij als er een houvast is voor de nacht. Alles is al vreemd als ze slapen bij andere mensen in een vreemde omgeving. Een dromenvanger kan uitkomst bieden. Vooral als de vrijwilligers wat fantasie hebben en de kinderen motiveren er positief mee om te gaan.
De groep (of  individueel) maakt van een fietswiel een dromenvanger door garen te spannen tussen de oogjes van de spaken. Online zijn patronen te vinden, maar zelf creatief een “spinnenweb” maken is natuurlijk ook goed. Versier de garen met kralen en veertjes. Hang de dromenvanger op en maak duidelijk dat enge dromen wegblijven (deze worden gevangen in het web) en de goede doorschieten naar de leden.
Voor elke tent of bij de ingang van een locatie kun je een driepoot plaatsen met een dromenvanger, ziet er gelijk ook gezellig aangekleed uit.
Tip: hang elke avond gekleurde breeklichtjes in de dromenvanger als de kinderen in tenten slapen. Zo valt nog beter op welke tent de kinderen in moeten als ze in de nacht naar de wc zijn geweest.