GRATIS VRIJWILLIGERSCURSUS: ZORGEN OVER EEN KIND, EN NU?


In Nederland zijn ieder jaar 119.000 kinderen thuis niet veilig. Help hen. Zij krijgen weinig aandacht en liefde, worden geslagen, misbruikt of zijn getuige van geweld. Als vrijwilliger kun je het vermoeden hebben dat er iets aan de hand is. Wat doe je dan? Maak verschil voor een kind! Doe de gratis online cursus.

Wat leer je in deze cursus?
Na deze cursus:
Weet je welke stressvolle gebeurtenissen kinderen (thuis) kunnen meemaken. Waarschijnlijk kom je erachter dat het om meer kinderen gaat dan je denkt.
Kun je beter herkennen wanneer het niet goed met een kind.
Weet je hoe jij een eerste schakel kunt zijn, zodat een kind de hulp krijgt die het nodig heeft. Kun je kinderen die het moeilijk hebben steunen, je leert hierover aan de hand van voorbeelden en krijgt praktische tips.
Weet je wat je kunt of moet doen als een medevrijwilliger over de grens gaat bij een kind.

In de cursus vertelt de presentator wat jij als vrijwilliger kunt betekenen voor een kind waar jij je zorgen om maakt. Tussendoor vorm je je eigen mening, beantwoord je vragen en bekijk je video's van een aantal andere vrijwilligers die over hun eigen ervaringen vertellen.

Cursusduur: 1 uur

www.augeo.nl/nl-nl/vrijwilligers  

De online cursus is gemaakt door de Augeo, in samenwerking met vrijwilligersorganisaties: Humanitas, Scouting Nederland, NUSO Speelruimte Nederland, Steunpunt Kindervakanties, YMCA Jeugdwerk en de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk.