Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet

Juist in deze tijd willen veel mensen zich inzetten voor een ander. Ook in de komende tijd zal vrijwilligerswerk extra belangrijk zijn voor de samenleving. Met vrijwilligerswerk kunnen mensen er voor elkaar zijn en bovendien is het hartstikke leuk en leerzaam!

Daarom organiseert Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) in 2021 een campagnejaar, om meer mensen enthousiast te maken voor het vrijwilligerswerk en een diversere groep mensen aanspreken om zich in te zetten voor een ander en de samenleving. Een jaar lang viert Mensen maken Nederland de vrijwillige inzet voor een ander.

Ook Jong Nederland doet mee. Heeft jouw afdeling ook meer leiding nodig? Wil je activiteiten, tools en inspiratie krijgen om nieuwe vrijwilligers te vinden? Meld je dan aan via deze link. Doe bijvoorbeeld mee aan de Expeditie Nieuwe Gezichten, of maak een plaatje voor je website of sociale media met de plaatjesmaker. De campagne is op maat te maken voor jouw afdeling!

Kennisboostweek ‘Nieuwe Gezichten’

2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Tijdens de kennisboostweek, met thema ‘Nieuwe gezichten’, worden kennis en ervaringen gedeeld waarbij 8 doelgroepen centraal staan. Het uitgebreide programma is in de week van 16 tot en met 20 november.