Die nieuwe pet past mij wel

  • 4+

Knutsel een mooie hoed

Jonge kinderen verkleden zich graag. Met een nieuw hoofddeksel kunnen ze zich helemaal in hun rol inleven.
Kroon: neem een reep karton van 10 cm breed. Knip er punten aan. Niet de rand op hoofdwijdte dicht. Plak er versiering op. De koningin heeft een kleinere kroon met smalle puntjes. Maak er 2 lintjes aan om hem vast te kunnen maken.
Helm: neem een reep karton van 5 cm breed, niet deze op hoofdwijdte dicht. Niet in de ring van voor naar achter een reep vast, die mooi bol staat. Daar onderdoor van links naar rechts ook een reep. Het kruis dat ontstaat even vastnieten. Middenvoor een gekleurde cirkel plakken en daar een lange pluim op nieten.
Zigeunerinnendoek: knip een felle kleur crêpepapier in een vierkant. Vouw dit dubbel. Niet de twee punten op hoofdwijdte dicht. Niet aan de zijkant ter hoogte van de oren 2 ringen van geel of gouden papier.
Fantasiehoed: beplak of beschilder kosteloos materiaal. Rolletjes, boterkuipjes en doosjes. Maak daar hoedjes van. Versier het verder met crêpepapier, tekenpapier enz.

Nodig: stevig papier (liefst in felle kleuren), dun gekleurd papier, crêpepapier, plaksel, nietjes, lapjes, wol, lint en touw