Gezocht: terrein voor Kamp/Bivakcursus

10-03-2015


Welke afdeling of welk district wil de volgende Kamp/Bivakcursus organiseren? De datum is al, maar de plek nog niet. De cursus wordt gehouden van 29 tot 31 mei.

Zie voor de voorwaarden aan het terrein: www.jongnederland.nl/trainingen/kamp-bivakcursus.
Dit zijn o.a. ruimte om te kamperen en een plek om kampvuur te maken.

We horen heel graag van jullie info@jongnederland.nl.

International Award iets voor jouw 16+-ers?

24-02-2015


Als Jong Nederland begeleider kun je gratis de training (op 10 maart in Utrecht) volgen voor International Awardbegeleider. De International Award biedt jongeren de kans hun grenzen te verleggen en maakt talenten zichtbaar.  Uit onderzoek en ervaring blijkt dat deelname veel oplevert zonder dat de jongeren dat zelf écht in de gaten hebben. Zelfvertrouwen, een positief en realistisch zelfbeeld, zelfstandige houding, verantwoordelijkheid kunnen nemen, lef om nieuwe dingen uit te proberen, de vaardigheid om te plannen en organiseren en samen te werken met allerlei mensen zijn een paar voorbeelden.
Is dit iets voor jouw 16+-ers? Volg dan als Jong Nederland begeleider de gratis training.

Lees hier verder

Dringend gezocht: Werkbestuursleden

03-02-2015


Samen met het Dagelijks Bestuur ontwikkel je het landelijk beleid en voer je het beleid uit. Je spreekt de vrijwilligers bij de afdelingen en districten. Je verzamelt en verstrekt relevante informatie. Je zorgt voor een korte lijn naar de landelijke organisatie en maakt bekend waarvoor je allemaal bij het Landelijk Bureau Jong Nederland terecht kunt. Veel Jong Nederland afdelingen hebben zich verenigd in districten en organiseren gezamenlijk activiteiten en cursussen. We zoeken meerdere bestuursleden voor de volgende districten: Noord-Oost Brabant, Twente, Utrecht, Groot-Haarlem en afdeling Avenhorn, De Peel & JNGB.

Alle vacatures

Aanmelden NLdoet vóór 31 januari

26-01-2015


Pak je kans, laat je afdeling zien en doe mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland op 20 en 21 maart 2015. Meld je klus aan via www.nldoet.nl. Maak een leuke omschrijving van je klus en laat iedereen in je omgeving weten dat je handen kunt gebruiken. Voor je het weet heb je een groep collega’s, leerlingen of buurtgenoten binnen. Voor te maken kosten kun je, voor 31 januari 2015, een financiële bijdrage aanvragen van maximaal 400 euro bij het Oranje Fonds. Lees verder op www.jongnederland.nl/informatie/sponsoring-en-fondswerving/nl-doet

Kamp/bivakcursus is vol

06-01-2015


Het maximum aantal deelnemers voor de kampbivakcursus is bereikt. Willen jullie een nieuwe cursus aanvragen, neem dan contact op met info@jongnederland.nl.

Kerstvakantie

16-12-2014


Het Landelijk Bureau is gesloten in de kerstvakantie. Heb je nog dringende vragen of een winkelbestelling: stuur ons deze dan uiterlijk woensdagavond 17 december. Wij hebben kerstvakantie van 18 december t/m 4 januari. Hele fijne feestdagen en een fantastisch 2015 toegewenst!

Kamp/bivakcursus 6-8 maart 2015

20-11-2014


Wil je vóór het zomerkamp in 2015 nog de Kamp/bivakcursus volgen? De Kamp/bivakcursus is komend jaar op

* 6 - 8 maart 2015

De cursus wordt gehouden bij Jong Nederland Erp. Je kunt je hiervoor ook individueel aanmelden. Meld je aan via www.jongnederlanderp.nl/kampbivak.

Fotoalbum Kaderschouw

13-11-2014


De Kaderschouw was een dag extra en weer helemaal top!! KAAIGAAF zoals sommigen zeggen :-)
In het fotoboek zijn 100 foto's te zien. Op naar de volgende Kaderschouw in 2016!

Bijna: Kaderschouw

14-10-2014


Het aftellen is bij velen al begonnen, het is bijna zover: Kaderschouw 2014! We hebben er heel veel zin in! Om het ook werkelijk mee te maken, is het superbelangrijk je ID-bewijs mee te nemen. Deze moet je bij binnenkomst laten zien.

Lees voordat je gaat goed de informatie door! We wensen je alvast veel plezier!

Kijk hier voor het programma en informatie

Binnenkort: Afdelingsraad

14-10-2014


Op zondag 2 november is de afdelingsraad bij Jong Nederland Harmelen. Geef je advies; praat met het Landelijk Bestuur en elkaar; bekijk de landelijke ontwikkelingen en verslagen; laat je informeren en besluit mee. Dit alles kan tijdens de jaarlijkse afdelingsraad! Alle leiding en bestuursleden van Jong Nederland zijn welkom. Iedere afdeling is welkom om met een afvaardiging de afdelingsraad bij te wonen. De agenda en benodigde stukken kun je vinden op het ledengedeelte van de site.

Extra aanbod tijdens de afdelingsraad: De training: “Kinderen mij een zorg!” Bij vermoedens van verwaarlozing, psychische druk of agressieve behandeling van het kind kun je denken aan kindermishandeling. In de training krijg je informatie en handvatten over datgene wat jij kunt doen als vrijwilliger zodat een kind zo snel mogelijk geholpen kan worden.

Je kunt de afvaardiging aanmelden via jongnederland.nl > Activiteiten > Inschrijven.

Lees meer over de training "Kinderen mij een zorg!"

Pagina: 1 .... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 .... 31