Coronasteun

Er is 7,3 miljoen financiële steun toegekend aan jeugd- en jongerenorganisaties met coronaschade en je kunt vanaf nu steun aanvragen. De criteria voor toekenning zijn bekend, de VNG heeft deze gedeeld met gemeenten. Via je gemeente kun je een aanvraag doen voor financiële steun voor gemiste inkomsten en gemaakte kosten in de periode van 1 maart t/m 1 juni 2020.

Er is (nog) geen einddatum. Zorg wel dat je je aanvraag snel doet, als de 7,3 miljoen op is, kun je geen aanvraag meer indienen.

Zo werkt het

Je stuurt een mail naar jouw lokale gemeente en zij beoordelen je aanvraag. Keuren zij je aanvraag goed, dan ontvang je het geld van hen.

Oké, hoe doe ik dat?

  1. Je stuurt een mail naar jouw lokale gemeente en zegt dat je financiële steun wil aanvragen voor de schade die je in de corona periode hebt opgelopen.
  2. Heb je al een contactpersoon bij de gemeente? Mail dan naar die persoon! Heb je dat nog niet? Mail dan naar het secretariaat van jouw gemeente. Zet in je mail dat je graag de contactgegevens wilt van de persoon die verantwoordelijk is voor het beoordelen van jouw aanvraag.

  3. Noem in je aanvraag het nieuwsbericht van de VNG. Dan weten ze meteen waar je het over hebt!
  4. Vertel in je mail duidelijk dat jouw club door de corona crisis schade heeft opgelopen. En vraag welke informatie ze nog van je nodig hebben. Houd er rekening mee dat ze je gaan vragen om onderstaand formulier in te vullen.
  5. Verstuur je mail!
Downloads